Συνάντηση Αλ. Χαρίτση – W. Ross για επενδύσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση – W. Ross για επενδύσεις

Η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου, Willbur Ross, στην Ουάσινγκτον. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία πολύ αναλυτική συζήτηση για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος που σχετίζονται τόσο με τις αμερικανικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, όσο και με την δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές επιχειρήσεις στην αμερικανική οικονομία. «Επιβεβαιώθηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό το οποίο έχουμε διαπιστώσει σε όλες τις επαφές τις τελευταίες ημέρες εδώ στις ΗΠΑ ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα» και «προσφέρει νέες δυνατότητες για επενδύσεις στους ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό» δήλωσε στην ΕΡΤ, μετά την συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης. 
Τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε νέες επενδυτικές συμφωνίες πάρα πολύ σημαντικές για την ελληνική οικονομία». Στις συνομιλίες τέθηκε και το ζήτημα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018 στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας εξέφρασε ικανοποίηση για τον μεγάλο αριθμό αλλά και την υψηλή ποιότητα των αμερικανικών εταιριών που θα συμμετάσχουν στη ΔΕΘ, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο γεγονός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης στις εγχώριες ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages