ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΧΑΜΟΓΕΛΑ, όνειρα, ελπίδα για την επόμενη σελίδα της ζωής τους, απογοήτευση για κάποιους, αλλά σε κάθε περίπτωση, τέλος… στην αγωνία, περιελάμβανε η χθεσινή ημέρα, για χιλιάδες υποψηφίους φοιτητές, καθώς στη 1 το μεσημέρι, ανακοινώθηκαν στα σχολεία, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Φέτος, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναρτηθούν μόνο οι κωδικοί και τα βαθμολογικά στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονόματα των παιδιών, γι’ αυτό και η απόλυτα ασφαλής εκτίμηση για τις επιδόσεις, θα γίνει από Δευτέρα. Στη Μεσσηνία ωστόσο, η πρώτη εικόνα, όπως δήλωσε στη «ΦΩΝΗ» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργος Σταματόπουλος και φέτος, οι απόφοιτοι πήγαν καλά και ανάμεσά τους, υπάρχουν πολλοί άριστοι. 
Η… αλήθεια για τις φετινές βάσεις εισαγωγής, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, όμως σε πρώτη φάση, γίνεται λόγος για πτώση, και δη σημαντική στις πλέον περιζήτητες σχολές και κυρίως τις ιατρικές, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία Προσανατολισμού. Η Ιατρική Αθηνών μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεθεί και κάτω από το… ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων! Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ τα βλέμματα από ‘δω και στο εξής, θα στραφούν στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. 
Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι οι υποψήφιοι, είναι από την ερχόμενη Πέμπτη, να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr 
Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική, αφού μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Για να σιγουρευτούν οι υποψήφιοι ή οι γονείς τους, πως έγινε η οριστικοποίηση, πρέπει να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς αν δεν γίνει οριστικοποίηση, όπως έχει συμβεί σε 5 περίπου περιπτώσεις και στη Μεσσηνία, οι υποψήφιοι θα φέρεται πως δεν έχουν κάνει καθόλου επιλογή, κι έτσι ο αγώνας τους, ακόμη και αν έχουν γράψει άριστα, θα πάει… στράφι. 
Γ. Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages