ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΔΥΝΑΤΟ ξεκίνημα παρουσιάζουν τα έργα για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, καθώς στόχος της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ολοκλήρωση του έργου επιφυλάσοντας μάλιστα συμπληρωματικές εργασίες στη περιοχή, ώστε μελλοντικά να λειτουργήσει ως μαρίνα!
Στο χώρο του εργοταξίου υπάρχει καθημερινή δραστηριότητα εν αναμονή των πλωτών μέσων για την τοποθέτηση των κυβόλιθων. 
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Ο υπεύθυνος του εργοταξίου της αναδόχου εταιρίας κ. Δημήτρης Τσιάκος τόνισε σε ερώτησή μας για την διάταξη των ακρόποδων ότι "κάθε κυβόλιθος ζυγίζει 22 τόνους" ενώ σε ότι αφορά την εξέλιξη των εργασιών "ότι εξελίσσονται ικανοποιητικά με την κατασκευή των ακρόποδων όπως προβλέπονται από την μελέτη ενώ στο κατεστραμμένο κομμάτι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδοχής ενώ αναμένεται η άφιξη των φυσικών ογκόλιθων που θα τοποθετηθούν για την αποκατάσταση της ζημιάς". Διευκρίνισε ότι με τις εργασίες θα θωρακιστεί πλήρως το μέρος του μόλου που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ώστε να αντέξει μελλοντικά.
Εκτίμησε ότι είναι δύσκολο τεχνικό έργο αρκεί να υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία ενώ σύντομα θα έρθουν πωλτά μέσα για την μεταφορά των ακρόποδων ώστε να επισκευαστεί ο μόλος όπως προβλέπει η μελέτη".
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Γιώργος Μπακούρος που παρακολουθεί τις εργασίες υπενθύμισε ότι 'κύριος στόχος της περιφέρειας και του κ. Τατούλη είναι η πλήρη αποκατάσταση του λιμανιού η οποία προκλήθηκε παό το 2009, ενώ οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ". Αποκάλυψε μάλιστα ότι "κύριος στόχος είναι να λειτουργήσει ως μαρίνα με ασφαλή ελλημενισμό των σκαφών αυξάνοντας την τουριστική ανάτπυξη της περιοχής καθώς ετοιμάζεται ήδη από τις υπηρεσίες επιπρόσθετη μελέτη για το λιμάνι Κυπαρισσίας, ελπίζοντας ότι θα τελεσφορήσουν όλες οι προσπάθειες μέχρι το τέλος". 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages