ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κατά την 11/20-06-2018 Συνεδρίαση, εξέφρασε, κατά πλειοψηφία, την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση του με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα. Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Δηλώνουμε με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στου αγώνες των προγόνων μας να διαφυλάξουν, με το αίμα τους την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη. 
 Διαφωνούμε κάθετα με τετελεσμένες ενέργειες, που καθιστούν ένα αδύναμο και θνησιγενές κράτος, αυτό της ΠΓΔΜ, να υφαρπάζει με την έγκριση της Ελληνικής πλευράς το Όνομα, τη Γλώσσα, την Ιθαγένεια, την Εθνικότητα και την Ιστορία μας και με την ανοχή μας να συνεχίσει να καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και την προπαγάνδα σε βάρος των εθνικών και εμπορικών μας συμφερόντων. Αδιαφορούμε για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας καθόσον στην πράξη μόνο η εξ Ελλάδος αναγνώριση μετράει για τη σλαβική ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η επικείμενη αναγνώριση των Σκοπιανών εκ μέρους της Ελλάδος θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε επίσημα πλέον, είτε την “απλή” (συνταγματική)” , είτε την “σύνθετη” παραχάραξη της ιστορίας των Ελλήνων. Η Κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της. Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι, η Μακεδονία αποτελεί την επιτομή του διαχρονικού Ελληνικού Μεγαλείου πού έλαμψε ανά την οικουμένη, ενώνοντας πρώτα, τις Ελληνικές πόλεις κράτη υπό τον Φίλιππο και ακτινοβολώντας τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλη την οικουμένη υπό τον Αλέξανδρο. Ας θυμηθούμε, αυτό που είπε το 1907 ο πολιτικός και διανοητής Ίωνας Δραγούμης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά :
 «Να ξέρετε πως εάν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μάς σώσει. Θα μας σώσει από την μετριότητα.., Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». Καλούμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να απορρίψει την Συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό». Καλούμε τέλος την Ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή, να προχωρήσουν στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να ερωτηθεί και αποφασίσει ο Ελληνικός λαός-κάτι το οποίο θα πράξουν με δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί-εάν εγκρίνει ή όχι την Συμφωνία αυτή, που ενώ έχει ήδη εκφραστεί με ιστορικής μαζικότητας συλλαλητήρια, αγνοείται και παρακάμπτεται από την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages