ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η 20ή ΙΟΥΝΙΟΥ κάθε έτους έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Μεσούσης μιας οξείας προσφυγικής κρίσης που πλήττει κυρίως γυναίκες και παιδιά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), απαντώντας αλληλέγγυα και καταρρίπτοντας τα σύνορα του κοινωνικού αποκλεισμού που θέτουν τις γυναίκες πρόσφυγες στο περιθώριο, έχει θέσει ως προτεραιότητα του σχεδιασμού της τη χάραξη πολιτικών για την υποστήριξη και τη φιλοξενία γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους, αναλαμβάνοντας τις παρακάτω πρωτοβουλίες: 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Συντονίζει, μέσω Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) και με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς, τον εντοπισμό, την παραπομπή, την φιλοξενία και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε γυναίκες πρόσφυγες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και στα παιδιά τους. Παρέχει υπηρεσίες σε γυναίκες πρόσφυγες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και στα παιδιά τους στο Πανελλαδικό Δίκτυο Δομών Πρόληψης και Καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών (41 Συμβουλευτικά Κέντρα, 21 Ξενώνες Φιλοξενίας, 24ωρη γραμμή SOS 15900). 
Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς, διεθνείς ή εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις για την υλοποίηση ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων σε υναίκες πρόσφυγες. Έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, με στόχο τη διεξαγωγή από κοινού δράσεων υπέρ της εξάλειψης των προβλημάτων που βιώνουν οι γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους στη χώρα μας. Σχεδιάζει και συμμετέχει σε επιμορφωτικά προγράμματα για επαγγελματίες που δρουν στο πεδίο (στελέχη δημόσιων υπηρεσιών και αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων κ.α.). Σχεδιάζει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις γυναίκες πρόσφυγες σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης. Υλοποιεί πολιτιστικές δράσεις με τη συμμετοχή γυναικών προσφύγων. Παρέχει πληροφορίες με τις δράσεις που υλοποιεί για το προσφυγικό σε ειδικό χώρο στον ιστότοπο της ΓΓΙΦ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages