ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η προετοιμασία για την δακοκτονία στην Τριφυλία χάρη στον έγκαιρο συντονισμό των αρμόδιων φορέων, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι "οι διαγωνισμοί παγιδοθεσίας, εργολαβιών και υλικών για την εφαρμογή του προγράμματος ολοκληρώνονται ως τέλος Ιουνίου ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί" καθώς η υπηρεσία προμηθεύτηκε ήδη πρωτεινή και φυτοπροστατευτικά είδη για 2-3 ψεκασμούς ενώ η παγιδοθεσία καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη με έμπειρους γνώστες του αντικειμένου.
Πρόσθεσε ότι "φαίνεται ότι έχουμε μια πρώιμη χρονιά για την ελιά, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοικές για την ανάπτυξη του εντόμου, με υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες 25-28 βαθμούς Κελσίου για αυτό απαιτείται εγρήγορση ώστε να ληφθεί η σωστή απόφαση για τον πρώτο ψεκασμό ενώ τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι είναι αυξημένα τα αρσενικά έντομα σε σχέση με τα θηλυκά οπότε υπάρχει δυνατότητα να προβούμε στον έλεγχο του δάκου". 
ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Υπενθύμισε ότι "το προσωπικό είναι ενημερωμένο τόσο οι τομεάρχες, όσο οι γεωπόνοι και το εργατικό προσωπικό που θα ασχοληθεί στο πρόγραμμα που αφορά όλη την Τριφυλία με την εμπειρία των στελεχών της υπηρεσίας" για να υπογραμμίσει ότι "η περιφέρεια Πελοποννήσου έγκαιρα ασχολήθηκε με το έργο τόσο στην ρύθμιση με την υπογραφή συμβάσεων με τους εργολάβους". Κατέληξε λέγοντας ότι "όλα τα κριτήρια αξιολογούνται για επαρκή εφαρμογή δολωματικού ψεκασμού με τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι θα έχουμε αυξημένη παραγωγή σε συνολικό ποσοστό για την χώρα, για αυτό τον λόγο η διαδικασία είναι αποτελεσματική με σωστά μέτρα και συντονισμό". 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages