"ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

"ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ"

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ...ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις έλαβε το θέμα λειτουργίας της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο Δημοτικό συμβούλιο μετά την καίρια ερωτήματα που έθεσε η πρώην Αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης κα Μαρία Πανουσιοπούλου. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της με αφορμή έγγραφο της υπηρεσίας ότι..υπολειτουργούν οι Βιολογικοί καθαρισμοί σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά!
Αρχικά μίλησε για την διεύρυνση της υπηρεσίας στις 16-5-2015 για όλο το Δήμο αλλά "δεν διαθέτει Τεχνική υπηρεσία οπότε όφειλε να υποστηρίζεται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου" αναφέροντας έγγραφα από τον Φεβρουάριο του 2018 για προμήθεια οικοδομικών υλικών, για καθαρισμό και απόφραξη αντλιοστασίων στους βιολογικούς Κοπανακίου, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Η κα Πανουσιοπούλου υποστήριξε ότι από όλα τα αιτήματα έχουν εκπληρωθεί μόνο δύο. Στο σημείο αυτό ωστόσο αποκάλυψε ότι "στο Διοικητικό συμβούλιο της 31ης Μαίου 2018 της ΔΕΥΑΤ όπου ήρθε το 9ο θέμα περί εγκρίσεως εισήγησης περί έκτακτων βλαβών που κατέθεσε ο Προιστάμενος του τεχνικού τμήματος" καθώς είχε έρθει σχετικό έγγραφο στο Δ.Σ. της ΔΕΑΥΤ από το προιστάμενο τεχνικής υπηρεσίας της επιχείρησης, φαίνεται ότι οι μελέτες είναι άφαντες.
ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ
Το έγγραφο όπως διάβασε η κα Πανουσιοπούλου αναφέρει ότι "για την ορθή λειτουργία και συντήρηση των Βιολογικών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών έχει γνωστοποιηθεί ότι οι Βιολογικοί καθαρισμοί υπολειτουργούν διότι έχουν εμφανιστεί βλάβες οι οποίες χρήζουν άμεσης αντικατάστασης και οι εργασίες μελέτης κι αποκατάστασης επείγουν τόσο για να αποφευχθούν παραπέρα δυσλειτουργίες στις εγκαταστάσεις όσο και λόγω έναρξης της θερινής σεζόν". Παράλληλα το έγγραφο αποτύπωνε ότι έγιναν ενέργειες του τεχνικού προισταμένου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τόσο για τις έκτακτες βλάβες οι οποίες αν δεν επιλυθούν "θα προκαλέσουν άμεσα προβλήματα στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ" οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν παρά τις οχλήσεις. Η απόφαση πάντως του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ που ζητούσε συγκεκριμένες μελέτες στη τεχνική υπηρεσία του Δήμου  όλες της 31ης Μαίου φάνηκε ότι αναρτήθηκε στην Διαύγεια αλλά..."κατέβηκε" λίγες ώρες αργότερα!
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ
Σκληρή κριτική για την ΔΕΥΑΤ άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούλης για την απουσία όπως είπε για πολλαστή φορά του προέδρου το φορέα που διαχειρίζεται κρίσιμες υποδομές για το Δήμο, συγχαίροντας μάλιστα την κα Πανουσιοπούλου που εκθίασε τα γεγονότα με την απουσία μελετών καθώς "δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος καθώς αυτό σπανίζει στις μέρες μας", λέγοντας ότι "είναι πολύ σοβαρό θέμα όταν ανεβαίνει μια απόφαση στην Διαύγεια και την νύχτα κατεβαίνει" ερωτώντας ποιος πήρε την απόφαση νυχτιάτικα να κατεβάσει μια απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. 
ΛΑΘΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Ζήτησε να ήταν παρών ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Γυφτάκης για να απαντήσει τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς που χρεώθηκαν στους Γαργαλιάνους με βιολογικό καθαρισμό την στιγμή που δεν υπάρχει στην πόλη, να ήταν παρών να ενημερώσει για τις ενέργειες εντός του καλοκαιριού πως θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση καθώς είναι υπαρκτές οι διακοπές νερού, καταλήγοντας ότι "δεν είναι απορίας άξιον πως έφτασε η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση με τοποθέτηση ατόμων χωρίς επιστημονική κατάρτιση σε καίριες θέσεις χάριν μιας αντιμισθίας", ερωτώντας ποιος έκανε και ενέκρινε την μελέτη γεώτρησης στη Λεύκη Γαργαλιάνων, αλλά και τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages