Κατρούγκαλος στο BEST με πολιτική και κοινωνική ατζέντα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κατρούγκαλος στο BEST με πολιτική και κοινωνική ατζέντα

Σε μια περίοδο που η κεντρική σκηνή χτυπά… κόκκινο, για όλα τα ζητήματα απάντησε στην τηλεόραση BEST o Aν. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Δείτε τι σημείωσε…
Για το εάν έχει πληγεί εικόνα της Κυβέρνησης μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού
«Η αποχώρηση ενός Υπουργού όπως ήτανε ο Ν. Κοτζιάς δεν είναι κάτι ασήμαντο. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι σημαντικό πλήγμα για την Κυβέρνηση από την στιγμή που η πολιτική που χάραξε ο Ν. Κοτζιάς με τον Πρωθυπουργό εξακολουθεί να είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας»
Για Κοτζιά-Καμμένο
«Δεν πρόκειται για… φωνές του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου… Ξέρουμε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν μια διαφωνία εντοπισμένη αλλά σε σημαντικό θέμα την συμφωνία με το Μακεδονικό την έχουν από καιρό δηλώσει. Έχουν επίσης δηλώσει πως δεν επηρεάζει την συνοχή της κυβέρνησης τουλάχιστον έως ότου φθάσει η συμφωνία στη Βουλή μέχρι το Μάρτιο της επομένης χρονιάς, από εκεί και πέρα, βέβαια είναι αλήθεια, ότι στο εξωτερικό πρέπει να πηγαίνουμε με ενιαία φωνή και αυτό το μήνυμα το έδωσε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ο Πρωθυπουργός και από τότε εγώ δεν έχω διαπιστώσει να υπάρχει διγλωσσία…»
Για τις αναφορές στο Υπουργικό
«Δεν ήμουν παρών στο Υπουργικό Συμβούλιο… Αυτά με τον… Σόρος τα διέψευσε και ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κανείς δεν μπορεί να αποδώσει στην Κυβέρνησή μας κάτι παρόμοιο…»
Για τα αναβαθμισμένα του καθήκοντα
«Είναι πράγματι πρόσθετα τα καθήκοντα που πέφτουν στους ώμους μου, θα τα συνδυάσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ. Παραμένω και βουλευτής Μεσσηνίας η παρουσία μου στο νομό είναι τακτική στο βαθμό που μου επιτρέπουν και τα άλλα καθήκοντα..»
Για την συνταγματική αναθεώρηση
«Είμαι της παράλληλης άσκησης των υπουργικών και των βουλευτικών καθηκόντων και μολονότι υπάρχουν φωνές για το αντίθετο – εν όψει και της συνταγματικής αναθεώρησης που θα ξεκινήσει – θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή γιατί η θέση του Υπουργού δεν είναι μια θέση τεχνοκρατική που πρέπει να την παίρνουν ειδικοί πρέπει να την παίρνουν επίσης εκτεθειμένοι στη λαϊκή επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία…»
Για θέμα Παπαντωνίου και σκάνδαλα
«Μα πίστευε κανείς ότι οι δύο μοναδικές περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αυτές του κ. Παπαγεωργόπουλου και του κ. Τσοχατζόπουλου;Πρέπει όμως να διακρίνουμε την ποινική ευθύνη από την πολιτική ευθύνη. Όπου υπάρχει ποινική ευθύνη όπου κάποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο… μέλι αυτό δεν είναι θέμα πια το να πάει στη Βουλή είναι θέμα ότι πρέπει να πάει στη φυλακή και αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Είναι παράλογο όταν ενεργοποιείται η δικαιοσύνη να θεωρούμε πως υπάρχει πρόθεση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».
Για αιγιαλίτιδα ζώνη
«Η Ελλάδα δεν ανεβάζει τη ρητορική αντιπαράθεση. Είναι ξεκάθαρο που βρίσκονται τα όρια των χωρικών μας υδάτων, είναι ξεκάθαρο – μας το δίνει αυτό το δικαίωμα η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας – ότι μπορούμε να τα επεκτείνουμε και φυσικά είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά σε διάλογο για τα θέματα που δεν άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων…
Προετοιμάζεται πολύ καιρό… Θα πάρει ο Πρωθυπουργός πρωτοβουλία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να αποφασίσει η Βουλή με ανοιχτό διάλογο. Έχουμε ξεκινήσει μια περίπλοκη δουλειά σε στάδια… Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν έχουν καμία βάση…
Για Σκοπιανό
«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η ΝΔ δεν έχει πυξίδα στο θέμα αυτό, γιατί δεν δεσμεύεται πως θα την ακυρώσει. Εάν χαρακτηρίζει κάτι την στάση του Κ. Μητσοτάκη είναι ο καιροσκοπισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages