"ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

"ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ

Με μια γραπτή δήλωσή του παρενέβη σήμερα ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας χαρακτηρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση στο δήμο παρακμιακή και μιλώντας για ανατροπή της. Προσεγγίζει τη δική του θέση στο ότι συνεχίζει να διευρύνει τις επαφές του και το διάλογο με αυτοδιοικητικά στελέχη, οργανώσεις, φορείς και πολίτες και μιλά για συνδιαμόρφωση των όποιων τελικών αποφάσεων, ενώ αφήνει αιχμές για κινήσεις και πρόσωπα… Αναλυτικά αναφέρει:
 «Σχετικά με τα συνεχή ερωτήματα των συμπολιτών μας, που πληθαίνουν, για τις προθέσεις μου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τις προτροπές του, θα ήθελα να δηλώσω ότι τον σπόρο της ανατροπής της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο μας με τη δημιουργία μιας κίνησης – κατά το δυνατόν ευρύτερης και ανανεωμένης σύνθεσης – εξακολουθώ να τον καλλιεργώ. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζω και διευρύνω τις επαφές και το διάλογο με αυτοδιοικητικά στελέχη, που έχουν τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού, με οργανώσεις και φορείς και με πολίτες, που ποικιλοτρόπως (και ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση) διατυπώνουν την αναγκαιότητα και εκφράζουν την στήριξή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία και που μαζί τους θα συνδιαμορφώσουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω δύο επισημάνσεις, που απορρέουν από τα μηνύματα τα οποία εισπράττω από τις επαφές μου με τους πολίτες: 

α) ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να θεωρείται εφαλτήριο προσωπικής καριέρας μ’ εναλλακτικές στοχεύσεις, όπου μάλιστα η τελική επιλογή επαφίεται στο νεύμα ενός πολιτικού μέντορα. Έπαλξη μάχης με τα προβλήματα είναι ο Δήμος και διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες προϋποθέτει. Κι αυτό είναι που κινητροδοτεί τις θεμιτές φιλοδοξίες κι επιλογές, που νοηματοδοτεί και δικαιώνει τους αγώνες στο κοινωνικό αλλά και το αυτοδιοικητικό επίπεδο. Κι αυτό σηματοδοτεί τους στόχους του καθενός μας. Διαφορετικά ο χαρακτήρας του «καριερίστα» κι ακόμη χειρότερα του «θεσιθήρα» εύκολα – κι ίσως όχι άδικα – μπορεί να μας σημαδέψει.
 β) Στη δημόσια ζωή (και μάλιστα στις τοπικές κοινωνίες) εκείνο που περισσότερο εκτιμάται και που μπορεί να παράξει αποτέλεσμα με συμμάχους τους πολίτες είναι η καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο. Και όχι τα μισόλογα ένθεν κακείθεν δίκην κουτσομπουλιού και με την υποψία του καιροσκοπισμού να πλανιέται και να δηλητηριάζει τις προθέσεις ακόμη κι αν είναι ειλικρινείς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages