ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ σε ότι αφορά το οικονομικό μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί μέσα από την πρόταση του πολιτικού φορέα 'Δημιουργία ξανά' ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Θάνος Τζήμερος από την Κυπαρισσία όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Τα μηνύματα που λαμβάνει είναι θετικά στην Πελοπόννησο όπως απάντησε σε ερώτηση που τέθηκε με αφορμή την ομιλία του που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας με τίτλο «Κι όμως γίνεται». Χαρακτήρισε ως μεγάλο μειονέκτημα της χώρας τον δυσκίνητο, μη λειτουργικό και χωρίς αξιολόγηση δημόσιο τομέα που διογκώθηκε από κυβερνήσεις που διόριζαν καθιστώντας τελικά την δημόσια διοίκηση αναποτελεσματική. Εξήγησε ότι σε γειτονικές χώρες   «που ήταν μάλιστα σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική μας τα πέτυχαν και τα πέτυχαν εύκολα". Η χώρα δεν θέλει μόνο αόριστες μεταρρυθμίσεις όπως πρόσθεσε αλλά ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος που να μην αποδυναμώνει τις παραγωγικές δυνάμεις που υπάρχουν.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ 
Ο κ. Τζήμερος σε ότι αφορά την οικονομία μίλησε για 3 βασικές κατευθύνσεις με οριοθετημένο ποσοστό επιβολής φορολογίας σε σταθερό ρυμό, γραμμικό φόρο χωρίς κλίμακες, ενοποιημένη κλίμακα ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος 12% με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα τόσο για φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα, ΦΠΑ στο 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης. Εξήγησε το παράδειγμα της Εσθονίας που απογείωσε την οικονομία της παρέχοντας βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις. 
Στηλίτευσε τον ακόρετσο κρατισμό, των πακτωλό δις που χάθηκαν στο βρόντο για έργα, κονδύλια που δεν αξιοποιήθηκαν ενώ τάχθηκε κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων με όρους ποιοτικής αξιολογησης. Τέλος για τις εκλογές προέβλεψε ότι κυβέρνηση και όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία δεν θα έχουν τρόπο διαφυγής για την πολιτική που εφάρμοσαν οδηγώντας την Ελλάδα σε μνημόνια, σε εξαθλίωση και οικονομική ένδεια. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages