MΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

MΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΑΣ

Η ΜΕΙΩΣΗ του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί με χθεσινή Γραπτή Ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ευρωβουλευτής και καθηγητής Νότης Μαριάς. Προτείνει δε να μειωθεί ο ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο προκειμένου να μπορέσουν τα φτωχοποιημένα από τα μνημόνια ελληνικά νοικοκυριά να προμηθευτούν φτηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης. 
Στην Γραπτή του Ερώτηση με τίτλο «Μέτρα για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα» η οποία απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «δύσκολος χειμώνας περιμένει τα φτωχοποιημένα από τα μνημόνια ελληνικά νοικοκυριά  αφού  οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πιάσει «φωτιά» φτάνοντας τα 1,2 ευρώ το λίτρο έναντι 94,4 λεπτά πέρυσι.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 με 300 ευρώ ο καταναλωτής αγόραζε 315  λίτρα ενώ φέτος μόνο 255 λίτρα». Και ο Νότης Μαριάς συνεχίζει: «Δεδομένου ότι το 48% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ενόψει του ότι πλέον είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να ληφθούν μέτρα μείωσης της ενεργειακής φτώχειας. 
Ενόψει των κατά 35% αυξημένων τιμών πετρελαίου διεθνώς και προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να μπορέσουν να προμηθευθούν φτηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, όπως προτείνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages