ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Σε εκδήλωση-εργαστήριο που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν εμπειρογνώμονες, ερευνητές επιστήμονες και εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα όπως επίσης και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο προκειμένου να συλλεχθούν εμπειρίες και να γίνει ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών κατά το σχεδιασμό και την εφαρμογή των εθνικών στρατηγικών για την βιοοικονομία, σύμφωνα με το agronews Εκεί τα κράτη μέλη παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους και υπογράμμισαν τη σημασία της κινητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα ενσωμάτωσης των αγροτών στις αξιακές αλυσίδες της βιοοικονομίας. 
Ένα εξ αυτών είναι το πρόγραμμα uP_running, οι δυνατότητες του οποίου επιτρέπουν την αξιοποίηση των αγροτικών υπολειμμάτων γενικά και των κλαδεμάτων ειδικότερα, επιτρέποντας ταυτόχρονα την συμμετοχή των αγροτών στην όλη διαδικασία. Την εκδήλωση προλόγισε ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, δίνοντας έμφαση στην μεγάλη συμβολή της βιοοικονομίας στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, στην κυκλική οικονομία, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Όπως ανέφερε, «η Βιοοικονομία αποτελεί ευκαιρία για τους αγρότες και τους δασοκόμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συνέστησε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις αξιακές αλυσίδες της βιοοικονομίας, δηλαδή να μην παρέχουν μόνο τους πόρους. Υπό την έννοια αυτή, η νέα ΚΑΠ θα είναι πολύ φιλόδοξη στον τομέα της Βιοοικονομίας και ένας υψηλός προϋπολογισμός θα διατεθεί για την Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Καινοτομία μέσω του προγράμματος H2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages