ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

ΑΛΛΗ μια χαμένη ευκαιρία κύλησε η πενταετία για την υποτιθέμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κυπαρισσίας η οποία παραδόθηκε πριν το 1978 με πλακοστρώσεις από τον τότε αείμνηστο Δήμαρχο Πάνο Τσάκο μαζί με τον φωτισμό από πυλώνες που ανακαινίστηκε ελάχιστα αργότερα.
Η ιστορία της ιστορικής πλατείας χάνεται στο χρόνο από τότε που επεκτάθηκε πολεοδομικά η έδρα της Τριφυλίας. Σήμερα είναι στα χάλια της με απουσία ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της θυμίζοντας ένα απομεινάρι της δεκαετίας του '70. 
Δεν έχει αντικατασταθεί ούτε η πλακόστρωση που έχει μάλιστα κάτω σπρέι από δύο ήλιους του 1981, ούτε ο κεντρικός φωτισμός ενώ όπως βλέπετε στην φωτογραφία που τραβήχτηκε τώρα όχι μόνο δεν δουλεύει το συντριβάνι το οποίο είναι άδειο αποτελώντας κίνδυνο για μικρά παιδιά που παίζουν στο στεφάνι του συντριβανιού. Με μεγάλη καθυστέρηση πριν λίγα 24ωρα τοποθετήθηκε προστατευτικό πλέγμα γύρω από τον χώρο με τους θαμώνες των καφετεριών να μιλούν για πλήρη απαξίωση.
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ...
Η κεντρική πλατεία αποτέλεσε σημείο συνάθροισης και διεξαγωγής πολλών εκδηλώσεων θρησκευτικών, αθλητικών, πολιτιστικών ενώ υπάρχει υλικό όπως η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα. 
Είναι πριν την πλακόστρωση της πλατείας πριν το 1977 στην οποία διακρίνεται όχι μόνο το συντριβάνι αλλά και το Ηρώο που αφαιρέθηκε χρόνια μετά απογυμνώνοντας τελείως το σημείο αναφοράς. Μάλιστα στο φόντο πίσω φαίνεται ο κινηματογράφος 'Αστέρια' που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή όπως και τα καθίσματα των καφενείων.
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
"Τελικά η πλατεία είναι μια υπενθύμιση ότι η Κυπαρισσία είναι ακόμα προσκολλημένη στην δεκαετία του 70 με ότι συνεπάγεται για τόσοι αιρετοί που πέρασαν και δεν άφησαν ούτε την σφραγίδα τους στην περιοχή" μας έλεγε θαμώνας κεντρικής καφετέριας για να καταλήξει ότι "αυτό μας υποβιβάζει ως ιστορική πόλη αλλά κυρίως μας δείχνει την αδιαφορία λόγων και έργων". 
Να θυμίσουμε ότι σχολεία της περιοχής στα πλαίσια δράσεών τους έχουν υποβάλλει προτάσεις για ανάπλαση της πλατείας, όπως οι σύλλογοι αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης που διαλύθηκε εδώ και 3 χρόνια. Μάλλον την επόμενη 4ετία θα το θυμηθούμε πάλι να το συμπεριλάβουν οι υποψήφιοι στα προεκλογικά τους φυλλάδια...Βέβαια στην πλατεία ως σύμπτωση θα γίνουν όλες οι προεκλογικές ομιλίες...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages