ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ξεκίνησε με θετικές προοπτικές η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών στην Τριφυλία. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος επιβεβαιώνοντας και το πρόσφατο ρεπορτάζ της σελίδα μας, «έχουμε μια οψίμηση της παραγωγής σε σχέση με πέρσι. Υπήρξαν δυσκολίες στην παραγωγή καρπουζιών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ξεκίνησαν οι πρώτες εξαγωγές προς Ιταλία και Βουλγαρία, ωστόσο η ζήτηση είναι υποτονική λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, που θα αρχίσει η μαζική συγκομιδή καρπουζιών στην περιοχή, να έχουμε αύξηση των θερμοκρασιών για να ενισχυθεί η ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία από όλες τις πλευρές (παραγωγοί, ελεγκτικές αρχές κ.α.), ώστε να έχουν τα κατάλληλα brix τα καρπούζια της περιοχής που πάνε κυρίως προς εξαγωγή» στην κεντρική και ανατολική ευρώπη.
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, παραγωγός πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε επίσης στον ΑγροΤύπο τα εξής: «ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή καρπουζιού της περιοχής με τιμή από 30 μέχρι 40 λεπτά το κιλό. Αυτή την εποχή δεν έχει πολλά καρπούζια και αναμένουμε στα τέλη της εβδομάδας να ξεκινήσουν οι μεγάλες ποσότητες συγκομιδής». 
Τα πρώτα καρπούζια για Ιταλία με τα νέα φορτία έφυγαν ήδη για την Ιταλία όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος από την Τερψιθέα καθώς οι καιρικές συνθήκες ευελπιστούν ότι θα τονώσουν την ζήτηση του προιόντος στη γειτονική χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages