Οι υποψήφιοι υπόσχονται, αλλά οι ψηφοφόροι μασάνε κουτόχορτο στις εκλογές; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Οι υποψήφιοι υπόσχονται, αλλά οι ψηφοφόροι μασάνε κουτόχορτο στις εκλογές;

Απ' ότι φαίνεται το 2019, είναι έτος εκλογών, με 4 κάλπες στις 26 Μαίου και άλλη μια με τις εθνικές εκλογές. Τι Μάιο, τι Οκτώβριο, ή άλλο μήνα. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους απανταχού πολιτικούς, πολιτικάντηδες, πολιτικούς αναλυτές, ψηφοθήρες, ψηφοσυλλέκτες, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι θα εκτεθούν στο στίβο της πολιτικής, αλλά και θα εκθέσουν τον εαυτός τους προσπαθώντας να πείσουν το διπλανό τους και όχι μόνο, ότι είναι ικανοί να βοηθήσουν τον τόπο τους. 
ΕΠΩΝΥΜΩΣ 
Και το κακό γίνεται μεγαλύτερο όταν κινούνται σε άνευρη προεκλογική περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε στην πατρίδα μας. Οι εκλογές βέβαια σε τοπικό επίπεδο έχουν πάντα μια ιδιαιτερότητα, μιας που όλοι, υποψήφιοι και ψηφοφόροι γνωρίζονται μεταξύ τους, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια μικρογραφία του συνολικού εθνικού χώρου. 8 υποψήφιοι ωστόσο σε ένα Δήμο όπως η Τριφυλία που δεν ομογενοποιείται είναι πολλοί. Η έδρα του Δήμου διασπασμένη με 4 υποψήφιους, οι Γαργαλιάνοι με 2 και μόνο τα Φιλιατρά με μοναδικό υποψήφιο.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΚΟΠΑΝΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ..
Έτσι αναμένεται καταιγισμός υποσχέσεων ο οποίος θα καλύψει μέχρι τις εκλογές τ' αυτιά μας.
Όλοι οι υποψήφιοι θα μιλούν με το κοστούμι των εκλογών, θα υπάρχει μεγάλη οικειότητα, άνθρωποι που δεν σου μίλαγαν, τώρα θα ενδιαφέρονται για την υγεία σου και είναι γνωστό ότι μετά τις εκλογές οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι απροσπέλαστοι στους περισσοτέρους από εμάς που μπορεί να ήμασταν και ψηφοφόροι τους χρησιμοποιώντας το αιτιολογικό: "δεν μας ψηφίσατε". Αφήστε που ορισμένοι άρχισαν να χρησιμοποιούν πρακτικές του παρελθόντος με κατ οίκον επισκέψεις για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση και να σας θυμηθούν μετά από 4 χρόνια ή καλύτερα 5 γιατί τόσα πέρασαν για να περάσουν το κατώφλι του σπιτιού σου!
Αυτές οι ατέλειωτες επισκέψεις των υποψηφίων δημάρχων με τους ακολούθους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους… σε κάθε είδους δομή και υπηρεσία της πόλης… Σε δημόσιες υπηρεσίες, σε συλλόγους, σε διάφορες δομές και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς. Μετά τις εκλογές θα είναι άφαντοι να μην πούμε απρόσιτοι. Δυστυχώς η ανάγκη τους για ενημέρωση σταματά την ημέρα των εκλογών. Οι υποψήφιοι, ενημερώνονται, ανταλλάσσουν απόψεις και ποτέ δεν κρατούν σημειώσεις… γιατί άλλωστε, μήπως είναι απαραίτητο να θυμούνται αυτά που υπόσχονται, μετά που θα αποκτήσουν την πολυπόθητη εξουσία; Τους αρκεί να φωτογραφίζονται για να προβάλουν εαυτούς…..κι ας μην έχουν πατήσει το πόδι τους στο Ναό της Δημοκρατίας, το Δημοτικό συμβούλιο που δυστυχώς συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και σε όλη τη Μεσσηνία.
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ..
Αυτή η αδιαφορία του πολίτη για όλα αυτά που τον αφορούν και αναβαθμίζουν ή υποβαθμίζουν τη ζωή του και το μόνο που κάνει είναι να ακολουθεί και να υποστηρίζει τους “δικούς του” υποψηφίους… ονομάζονται ψηφοσυλλέκτες πλέον… οι οποίοι περιφέρονται και μετακινούνται με μεγάλη ευκολία από συνδυασμό σε συνδυασμό, προφανώς βάζοντας σε προτεραιότητα το δικό τους συμφέρον και όχι της πόλης που γεννήθηκαν και ζουν.
Κάπως έτσι θα πορευτούμε απ ό,τι φαίνεται και σ’ αυτές τις εκλογές… Δυστυχώς όμως η αυτή η πόλη, αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο με τόσα άλυτα προβλήματα. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι ας αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Όσο για τους..ψηφοσυλέκτες να πάμε ένα στοίχημα από τώρα ότι το βράδυ των εκλογών μόλις βγουν οι σύμβουλοι των συνδυασμών, θα θυμηθούν ξαφνικά ότι ο συνδυασμός που τους στήριξε τους..άδειασε μέχρι να βγουν αυτοί που θέλει ο επικεφαλής ή μήπως δεν έχει ξανασυμβεί στην τοπική ιστορία; Ωπα, είπα, λέω...
Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages