ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ


«Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών» ήταν το αντικείμενο του διαδικτυακού εργαστήριου, το οποίο διοργανώθηκε από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-07-2020) στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» Κατά τη διάρκεια εργαστηρίου απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κα Kate Smith, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης. 
 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και δείχνουμε μηδενική ανοχή στο αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας», ενώ μιλώντας για το «αόρατο» αυτό αδίκημα – όπως έχει χαρακτηριστεί- κάλεσε τα θύματα να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής, να μιλήσουν και να αναφέρουν τη βία που δέχονται. «Διακοπή του κύκλου βίας σημαίνει διακοπή του κύκλου της σιωπής», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «έως σήμερα, η βία, κυρίως κατά των γυναικών, εξακολουθεί να υπάρχει και σε μεγάλα ποσοστά, παρά την πολιτική και κοινωνική πρόοδο της κοινωνίας μας. 
Πρέπει να εξαλειφθούν τα στερεότυπα, να ξεπεραστεί αυτό που μέχρι τώρα θεωρείται ταμπού. Αυτό είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, αλλά πάνω απ’ όλα αφορά προσωπικές συμπεριφορές και επιλογές». Καταλήγοντας σημείωσε: «ότι στόχος των αστυνομικών που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είναι να αντιμετωπίζουν καθεμία από τις αναφερόμενες περιπτώσεις και κάθε θύμα με τη μέγιστη επαγγελματική ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages