«Τορπίλες» από τον εφοπλιστή και δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για το σαμποτάζ Νο 4 στην Αίγινα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

«Τορπίλες» από τον εφοπλιστή και δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για το σαμποτάζ Νο 4 στην Αίγινα


 Την ώρα που η νεοτρομοκρατία αναγεννάται από τις στάχτες της και δηλώνει «παρούσα» μετά και τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, οι διωκτικές Αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν το επόμενο χτύπημα που, όπως εκτιμούν, θα είναι ακόμα και… αιματηρό!

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έστειλαν το δικό τους μήνυμα με τέσσερις συλλήψειςστη στεριά που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», προήλθαν μέσω θαλάσσης, με αφορμή τις έρευνες για το «σαμποτάζ» που έγινε στον αγωγό που τροφοδοτεί την Αίγινα και το Αγκίστρι με το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό… Την «πληροφορία», πάντως, ποιοι κρύβονταν πίσω από την ανατίναξη του αγωγού διόλου τυχαία σ’ αυτή τη φάση χειρίστηκε το Τμήμα Εκβιαστώνκαταδεικνύοντας πως η ροή ποινικών και τρομοκρατών παραμένει αστείρευτη.

aigina120243
O περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην περιοχή όπου έγινε το πρόσφατο σαμποτάζ του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας

Η πολυδιαφημισμένη εμπλοκή στην ίδια υπόθεση του Χ.Τ., ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με δυο ΟΥΚάδες και ενός πορτιέρη μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να αποτελεί. Ο «άγνωστος» που τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ ανέφερε: «Μόνον αυτοί οι δύο έχουν τα μέσα και την τεχνογνωσία να ανατινάξουν τον αγωγό…» Οι δύο βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και ο πορτιέρης δίδυμος αδελφός τού ενός μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, αλλά ο 40χρονος Χ.Τ., γιος στιχουργού παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών, επέστρεψε στην φυλακή απ’ όπου τον Ιούλιο του 2019 αποφυλακίστηκε με όρους.

Ετσι, το μήνυμα εστάλη από τις Αρχές Ασφαλείας: «Καθίστε φρόνιμα, ξέρουμε ποιοι είστε και σήμερα υπάρχουν επιπτώσεις, δεν θα μείνετε ατιμώρητοι». Με αυτή την κίνηση οι διώκτες επιδιώκουν να αποθαρρύνουν και τα νεότερα μέλη του επονομαζόμενου «αντάρτικου πόλης» που «δοκιμάζονται» για τη μετά 17 Νοέμβρη εποχή και για ενέργειες κατά ορατών στόχων, που δεν βγάζουν απ’ το κάδρο στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

aigina120244
Συνεργείο στο σημείο της έκρηξης του αγωγού

Στην «Espresso» μετά την καταστροφή μιλά για πρώτη φορά ο σημερινός δήμαρχος Τριφυλίας που προ αγωγού υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης τεσσάρων πλοίων που εφοδίαζαν με νερό το νησί του Αργοσαρωνικού. Κατά τον Γιώργο Λεβεντάκη, σύντροφο παλαιότερα της Αντζελας Δημητρίου, τα περί βόμβας «είναι φούμαρα, έκαναν προχειροδουλειά και πάνε να δικαιολογήσουν τα 23.000.000 ευρώ που φάγανε για το έργο».

Οπως σημείωσε ο κ. Λεβεντάκης, θεωρεί πως έχουν «οικονομικό δόλο» αυτοί που επιμένουν στα σενάρια ανατίναξης του αγωγού, επισημαίνοντας: «Εγώ εδώ και δύο χρόνια έχω πουλήσει τα τρία από τα τέσσερα πλοία που διέθετα για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκείνοι μάλιστα τα έχουν μετατρέψει σε μικρά πετρελαιοφόρα. Το τέταρτο πλοίο μου, που είναι και το μικρότερο, για τη μεταφορά νερού χωρητικότητας 1.000 κυβικών είναι παροπλισμένο εδώ επειδή η εταιρία στην οποία ανήκει βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Αυτοί που ψάχνουν για δολιοφθορά έχουν φάει το καταπέτασμα σ’ ένα έργο (23.000.000 ευρώ κατά τα λεγόμενά του) που και ασφαλώς δεν πληροί τις σωστές προϋποθέσεις.

aigina12024
Ο εφοπλιστής και δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης

Κατά τη γνώμη μου, η ζημιά έγινε λόγωκακής κατασκευής και επειδή δεν τοποθέτησαν και δεν έκατσε σωστά ο σωλήνας στον πυθμένα της θάλασσας και ασφαλώς επειδή το βάθος έχει διάφορες διακυμάνσεις τις οποίες και υπολόγισαν πολύ πρόχειρα. Οσοι βιάζονται να βγάλουν συμπέρασμα, αν τολμούν, πρέπει να βγάλουν τον σωλήνα έξω και να τον εξετάσουν εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν εκείνοι ως ειδικοί αν πρόκειται για έκρηξη, όπως διατείνονται. Οφείλουν επίσης να μας πουν τι εγγυήσεις και για πόσα χρόνια έχουν δώσει για το πολυέξοδο έργο τους! Γιατί, αν υπάρχει εγγύηση και σπάσει ο αγωγός, τη φυσική ζημιά επιβαρύνεται ο κατασκευαστής, ενώ, αν υπάρχει δολιοφθορά, το πράγμα αλλάζει και πάει στο κράτος» τόνισε.

aigina12024
Ο εφοπλιστής και δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης

Ερωτηθείς ο κ. Λεβεντάκης από τι άλλο θα μπορούσε να προκληθεί αυτή η μεγάλη διαρροή και μάλιστα για τέταρτη φορά, μας ανέφερε τα εξής: «Αν και η περιοχή είναι Natura, δεν αποκλείεται τώρα και από κάποια άγκυρα πλοίου και όχι φυσικά από κάποιο γρι-γρι. Πάντως, αφού, όπως λένε, είναι βόμβα, τότε γιατί δεν έγιναν κομμάτια οι μικρές τσιμεντόπλακες που σκεπάζουν τον αγωγό και απλώς μετακινήθηκαν λίγο; Για να είμαστε σοβαροί, ποιος σαμποτέρ έχει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να μπορεί να κατέβει 45-50 μέτρα βάθους και να βάλει μια βόμβα… Εγώ σταμάτησα τη δουλειά αυτή επειδή δεν συνέφερε, καθώς στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού είχε ήδη αρχίσει η αφαλάτωση του νερού».

Πάντως στη συνομιλία μας ο κ. Λεβεντάκης, που αναδείχτηκε για δεύτερησυνεχόμενη χρονιά δήμαρχος Τριφυλίας, μας αποσαφήνισε πως πλέον η μόνη εμπλοκή της οικογένειάς του με τη θάλασσα είναι αυτή του υιού του που διαχειρίζεται το φεριμπότ «Νήσος Αίγινα». Από την άλλη ο Νίκος Τριανταφυλλάκης ωστόσο, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαρωνικού Αίγινας, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αν φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει, να μας φέρνουν νερό οι νερουλάδες, απροστάτευτοι από ιδιωτικά συμφέροντα ήξένες δυνάμεις ή ποιος μπορεί να κάνει τέτοιο σαμποτάζ -πολλά λέγονται-, κλείστε το μπουρδ@λ@ να φύγουμε… Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι στο έλεος κακοποιών, πρέπει να τους βρουν, αν είναι σαμποτάζ…»

aigina120242
Τα ευρήματα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η ΕΛ.ΑΣ.

Όσα υποστήριξε στις αρχές ο γνώριμος από τα… παλιά!

Το πρώην αρχηγικό μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που πιάστηκε από τη Δίωξη Εκβιαστών μαζί με τους δύο ΟΥΚάδες μετά την εκτέλεση, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό, του Βασίλη Ρουμπέτη, φοβήθηκε ότι θα είναι το επόμενο θύμα στον πόλεμο της Greek Mafiaκαι κρυβόταν επί μήνες στη Θεσσαλία. Και αυτό διότι κατά τη φυλάκισή του ο Χ.Τ. συνυπήρξε στην ίδια πτέρυγα με τον Ρουμπέτη, ενώ συνέχισαν να κάνουν στενή παρέα και μετά την αποφυλάκισή τους. Ο αδελφός πάντως του ενός ΟΥΚά που επίσης συνελήφθη είναι πορτιέρης σε φημισμένο κλαμπ στο Γκάζι.

Στο μεταξύ, με… συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή το καταδικασμένο μέλος που ανήκε στον πυρήνα της νεοτρομοκρατίας, η οποία το τελευταίο διάστημα ανασυντάσσεται με βόμβες… Το «Τσακάλι» την Κυριακή καταδικάστηκε χωρίς αναστολή σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα, η οποία του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών διά ιδίαν χρήση. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος τόνισε: «Η έρευνα που έγινε πραγματοποιήθηκε σε χώρο στα Κάτω Πατήσια που δεν είναι η πραγματική οικία μου και αποδεικνύεται από το μισθωτήριο». Λίγο μετά στην απολογία του ανέφερε: «Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου, απομακρυνόμενος από το κανονικό μου σπίτι».

Οπως αναφέρθηκε πάντως από τον συνήγορο του Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλον χώρο, καθώς «είχε φύγει μακριά από το συγκεκριμένο σπίτι, επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα». Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια για λόγους αυτοπροστασίας, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα, μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες, που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος. Πηγή espresso.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages