Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου -Ενώσεις Ξενοδόχων: Διάλογος με περιφερειάρχη Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου -Ενώσεις Ξενοδόχων: Διάλογος με περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού και Ενώσεων Ξενοδόχων της Πελοποννήσου.

Βασικό πλαίσιο συζήτησης αποτέλεσαν οι προοπτικές και οι πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα όπως: η διαμόρφωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η εδραίωση των υπαρχουσών αγορών και η προοπτική διείσδυσης σε νέες αγορές-στόχους, η βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων, η αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, των δημοσίων υπηρεσιών και των διαθεσίμων τουριστικών πόρων, ο πολιτισμός, η πράσινη ανάπτυξη και η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ειδική μνεία έγινε για τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, κυρίως μέσω του νέου Αναπτυξιακού, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, την αναβάθμιση των υφιστάμενων επιχειρήσεων διαμονής με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη δομών στήριξης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της συνεργασίας τους με απώτερο στόχο τη δυναμική προώθηση της Πελοποννήσου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages