Χιλιάδες πιστοί στον Άγιο Χαράλαμπο εύχονται να προστατέψει την πόλη από την ερημοποίηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Χιλιάδες πιστοί στον Άγιο Χαράλαμπο εύχονται να προστατέψει την πόλη από την ερημοποίηση





Η ζωή σας χαρά να λάμπει σαν τον Άγιο  Χαραλάμπη» ευχήθηκε σήμερα το πρωί στους χιλιάδες πιστών ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έπειτα από τη δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών για την Παντριφυλιακή εορτή του Προστάτου και Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού. 

Χθες και σήμερα, που τα Φιλιατρά γιορτάζουν, στην πόλη επικράτησε «Χαρά Θεού» και χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, από κάθε γωνία της Ελλάδας και το εξωτερικό, στον Εσπερινό και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, για ένα κερί και προσκυνώντας ευλαβικά την ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους. Τις θρησκευτικές τελετές λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Γρεβενών κ. Δαβίδ μετά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Χθες, στις 6 το απόγευμα, έγινε η άφιξη των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και η υποδοχή τους από το δήμαρχο, το δημοτικό και το κοινοτικό συμβούλιο. Αμέσως μετά τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. 

Σήμερα νωρίς το πρωί τελέστηκε Όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, χοροσταντούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και ακολούθως πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον και συλλειτουργούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. 

Στη συνέχεια έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλεως και εκτενής Δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, με προπομπούς τις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και συνοδεία μαθητών και πιστών. Έπειτα από τη δέηση η Λιτανεία συνεχίστηκε με κατάληξη στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου για την Απόλυση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages