Π. Κατσίβελας : “Στόχος να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και στη Μεσσηνία” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Π. Κατσίβελας : “Στόχος να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και στη Μεσσηνία”

 


Στο επίκεντρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο την επάρκεια αίματος και των αποθεμάτων.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα», επεσήμανε την αναγκαιότητα να αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για να συμμετέχουν στην ολιγόλεπτη αυτή διαδικασία που σώζει ζωές.

Στην Ελλάδα οι ανάγκες αίματος καλύπτονται από το εθελοντικό αίμα σε ποσοστό 70%, και το υπόλοιπο 30% από συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, κάτι που όπως είπε ο κ. Κατσίβελας θα πρέπει να αλλάξει, με τους πολίτες να καλύπτονται 100% την ώρα που το χρειάζονται, χωρίς να το αναζητούν.

Η Μεσσηνία ωστόσο καλύπτει τις ανάγκες από εθελοντικό αίμα μόνο σε ποσοστό 45%, για αυτό αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα δράσεις για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages