Ατασθαλίες ύψους 76 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ατασθαλίες ύψους 76 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ

25/7/2010
Οικονομικές ατασθαλίες ύψους 76,3 εκατ. αλλά και ευθύνες υπαλλήλων του ΕΟΤ διαπιστώνει το πόρισμα έκτασης 120 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο ΕΟΤ.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν τα έτη 2008 και 2009 για την προβολή της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δηλαδή επί υπουργίας των κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου, ήταν αδιαφανείς, παράτυπες και δεν διασφάλιζαν τα συμφέροντα του ΕΟΤ.
«Η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν» δήλωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης για το πόρισμα, που αφορούσε στη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών και στο οποίο διαπιστώνονται σωρεία παραβάσεων, οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείρηση.
Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή εάν διαπιστωθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, επισήμανε ότι πέρα από την αποστολή του πορίσματος σε Εισαγγελέα και Ελεγκτικό Συνέδριο, ο υπουργός Π. Γερουλάνος έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένες ευθύνες υπαλλήλων και στελεχών του οργανισμού για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages