ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

12/7/2010
Θεσμό αποτελεί πλέον η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ που γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι πως άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας ,από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας , πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες γίνονται μια παρέα , περνώντας μια μαγευτική μέρα με περιπέτεια ,κέφι, αλληλοϋποστήριξη απολαμβάνοντας το θαύμα της φύσης , τη ξεχωριστή ΝΕΔΑ. Έτσι για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αυλώνος σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, το Σύλλογο Αυλωνιτών και το Πολιτιστικό Κέντρο του δημ. διαμερίσματος Αυλώνος δ ι ο ρ γ α ν ώ νουν πεζοπορία στη ΝΕΔΑ, διαδρομή “Σ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή της, την Κυριακή 18 Ιουλίου.
Το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία μας περιμένουν!!!!!!
Π.ΡΟΓΡΑΜΜΑ
=>Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητο του δήμου, .στις 10 το πρωί της Κυριακής για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι) . Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.
=>Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.00 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι)
=>Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο. Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου. Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. . Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
=>Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος αλλαγής ρούχων)
Εκδήλωση στην πέτρινη πλατεία του χωριού στις 8.30 το βράδυ με μουσική από τα ηχητικά σύνολα του Συλλόγου Αυλωνιτών. Με φαγητό, τραγούδια και χορό, θα σμίξουμε όλοι, πεζοπόροι και κάτοικοι , θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά. Προσφορά του δήμου και με την επιμέλεια του Συλλόγου Αυλωνιτών του Τ.Σ. και του Πολιτιστικού Κέντρου. Στο χώρο της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει μικρή αγορά ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ΝΕΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages