Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον "Θησέα" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον "Θησέα"

Η ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου αναφορικά με το πρόγραμμα Θησέας συζητήθηκε στη βουλή όπου μεταξύ άλλων ο Μεσήνιος βουλευτής..
Αντιπαράθεση για την εξέλιξη του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» σημειώθηκε στη Βουλή, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διέκοψε αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, να σημειώνει ότι από το 2009 δεν υπήρχαν οι πόροι για να υλοποιηθούν όλα τα έργα και να διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες, ώστε να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ώριμα έργα του «Θησέα».
Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών της ΝΔ, Αθ. Νάκου, Ιω. Λαμπρόπουλου, Μ. Μπεκίρη, Ευλ. Αυγενάκη, Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, Θ. Καράογλου, Αλ. Δερμεντζόπουλου, Ν. Παναγιωτόπουλου, Ιω. Βρούτση και Κ. Κουκοδήμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι ήδη ετοιμάζεται υπουργική απόφαση, με την οποία θα διευθετείται το θέμα του δανεισμού των ΟΤΑ και θα εκδοθεί Κανονιστική Πράξη για να αντιμετωπιστούν ζητήματα των υπερχρεωμένων δήμων.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ και για όποια υπάρχουν σωστές μελέτες θα έχουν και επιλεξιμότητα. Ο πρώτος επερωτών βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Νάκος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «απίστευτη παλινωδία» στο θέμα του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» και έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου μείωση φέτος των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 40%». Ειδικότερα, είπε ότι «η αβασάνιστη τυφλή προσαρμογή προς τις απαιτήσεις του Μνημονίου για μείωση του χρέους και του ελλείμματος ικανοποιείται με τον εύκολο, αλλά αδιέξοδο τρόπο, της χωρίς διάκριση περικοπής των δαπανών και της καθυστέρησης πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages