Η Γραφειοκρατία δεν...γεμίζει τις υδατοδεξαμενές του Νομού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Γραφειοκρατία δεν...γεμίζει τις υδατοδεξαμενές του Νομού

ΣΕ αυτή τη χώρα του απέρνατου Φρενοκομείου...πρώτα φτιάχνουν υποδομές και μετά τις παρατάνε στην τύχη τους απο την απίστευτη γραφειοκρατία και το πάγωμα κονδυλίων που υπάρχουν στα Ταμεία! Οπως με τις 30 περίπου υδατοδεξαμενές του Νομού σε ισάριθμους Δήμου που λόγω οφειλών προς τους εργολάβους δεν θα γεμίσουν με νερό, ενόψει την αντιπυρικής περιόδου.
Το θέμα επανέφερε με ερώτηση στην Βουλή η κα Γιαννακοπούλου όπου με εκτενή ερώτησή της στηλιτεύει τις σοβαρές ελλείψεις στο σχέδιο πρόληψης και πυρόσβεσης των πυρκαγιών, παρά το γεγονός ότι η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι προ των πυλών. Μάλιστα, η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπʼ όψιν του Υπουργού τις ακριβείς τοποθεσίες των υδατοδεξαμενών που μένουν άδειες. Αδειάζοντας ουσιαστικά τους αρμόδιους φορείς απευθυνόμενη στον Υπουργό τονίζει ότι μετά τιςπυρκαγιές του 2007, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν επαρκώς οι χρηματοδοτήσεις του ειδικού Ταμειου.
Πρόσφατα στη Νομαρχία Μεσσηνίας σε συνέντευξη επισημάνθηκε το ζήτημα της μη αποπληρωμής των υδατοδεξαμενών και των λιμενοδεξεμανών που έχουν κατασκευαστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών («Ταμείο Μολυβιάτη»). Θίχτηκαν, επίσης, η καθυστέρηση που παρατηρείται στη λειτουργία του συγκεκριμένου Ταμείου, η μη εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου μέχρι στιγμής στην Καλαμάτα και η συμβολή των Δήμων στην αντιπυρική θωράκιση του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages