Η Τριφυλία τώρα μπορεί... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Τριφυλία τώρα μπορεί...

ΑΚΟΥΩ και διαβάζω διάφορα εδώ και ένα εξάμηνο για την Τριφυλία και τη νέα κατάσταση που επιφέρει ο «Καλλικράτης». Μάλιστα μου κάνει εντύπωση η συνεχιζόμενη «οπορτουνιστική» στάση ορισμένων τοπικών παραγόντων που δεν δικαιολογείται από την όποια προσωπική πικρία ή τις όποιες κοντόφθαλμες προσωπικές στρατηγικές.
Δεν ισχυρίζομαι εδώ ότι έγινε το καλύτερο, αφού οι Δήμοι Δωρίου και Νέστορος αποσπάστηκαν από τον κορμό της Τριφυλίας αφαιρώντας της «κρίσιμο» ζωτικό χώρο. Ωστόσο ο νέος Δήμος έχει πολλές δυνατότητες και προοπτική υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει με όρους ενότητας και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει η νέα πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης». Ας κρατηθούν οι διαφωνίες και οι τοπικές ιδιαιτερότητες και ας προταχθούν οι μεγάλες δυνατότητες για μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Κατανομή εξουσιών, αξιωμάτων και ανάδειξη ιδιαιτεροτήτων θα διαμορφωθούν μέσα από τη δυναμική των πόλεων και των ανθρώπων. Οι βιαστικοί και οι φοβικοί ας κάνουν στην άκρη. Να μπουν μπροστά ανοιχτά μυαλά και άνθρωποι με όραμα και όρεξη για δουλειά. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου τώρα και σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες με ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα υπερβαίνουν τη μιζέρια και θα δίνουν προοπτική.
Ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Μεσσηνίας, αλλά πρώτος σε παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία επιλέγοντας εσωστρέφεια και γκρίνια, αντί εξωστρέφειας και γόνιμου διαλόγου για την επόμενη ημέρα. Η Τριφυλία μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά, αρκεί να το θέλουν οι Τριφύλιοι. Και είμαι σίγουρος ότι στο βάθος οι πολλοί το θέλουν και θα το αποφασίσουν στις προσεχείς εκλογές, απομονώνοντας οπορτουνιστές και οφελιμιστές που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις εξελίξεις και τις προοπτικές έξω από το μικρόκοσμό τους.
Εγώ έτσι τα βλέπω ως Τριφύλιος και να με συμπαθάτε οι διαφωνούντες, αλλά η πολυδιάσπαση και τα εσωτερικά τείχη ποτέ δεν λειτούργησαν προς όφελος του τόπου μας, ο οποίος τώρα έχει μια μοναδική δυνατότητα: να σχεδιάσει και να οραματιστεί το μέλλον του χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες... Ας αναμετρηθούμε, λοιπόν, με το μέλλον, αφήνοντας πίσω ότι μας πληγώνει και ότι μας χωρίζει. Άλλωστε μας ενώνουν πολλά και πρωτίστως η κοινή αγωνία και επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο της Τριφυλίας. Το δικαιούται ο τόπος, το αξίζουν οι άνθρωποι και κανένας δεν δικαιούται να τους το στερήσει.
Αρθρο του Θανάση Τσαμούλη στην 'ΦΩΝΗ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages