Αναταράξεις από τα γκάλοπ και πρόωρες εκλογές... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Αναταράξεις από τα γκάλοπ και πρόωρες εκλογές...

Κραδασμούς προκαλούν στην κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Το Μαξίμου επιχειρεί να βάλει τέλος στη φιλολογία, διαμηνύοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα». Την ίδια ώρα, δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν το αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη. Οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ ωστόσο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Ιουλίου» της Public Issue και την έρευνα της Pulse, οι περισσότεροι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κοινωνικά άδικα» τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά -και, μάλιστα, με ευρεία διαφορά έναντι της Ν.Δ.- στην πρόθεση ψήφου-, την ίδια στιγμή που η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη φαίνεται να εξασφαλίζει το εκλογικό όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το Μαξίμου προσπαθεί να διασκεδάσει τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Καστανίδη, που είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει «δημοκρατική νομιμοποίηση» προκειμένου να προωθήσει τα σκληρά μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς να χάσει η παράταξη τον ιδεολογικό της χαρακτήρα.
Δυσαρέσκεια για τα δύο μεγάλα κόμματα –με το ΠΑΣΟΚ πάντως να καταγράφεται ως πρώτη προτίμηση με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ- καταγράφουν δύο νέες σφυγμομετρήσεις.
Σύμφωνα με τη μέτρηση της Public Issue (για την εφημερίδα «Η Καθημερινή»), στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 43%, έναντι 25% της Ν.Δ., 10% του Κ.Κ.Ε., 6% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 5% του ΛΑ.Ο.Σ., 4% των Οικολόγων Πρασίνων και 3,5% της Δημοκρατικής Αριστεράς. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το 40% των ερωτηθέντων, ενώ 19% λαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 36%.

Απο τα 'Νέα' και τη 'Καθημερινή'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages