Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό-Στηρίζόμαστε μόνο στον εγχώριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό-Στηρίζόμαστε μόνο στον εγχώριο

ΤΗΝ δυσκολότερη χρονικά των τελευταίων ετών θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας με τις μειώσεις στον εσωτερικό τουρισμό να κυμαίνονται στο 15% περίπου ενώ φοβούνται ότι η τουριστική κίνηση θα κινηθεί με αρνητικό πρόσημο εξαιτίας της ψυχολογίας που επικρατεί στην αγορά αλλά και τις αυξήσεις στο ΦΠΑ. Οι ξενοδόχοι αναφέρονται επίσης στην απουσία επενδύσεων στο ξενοδοχειακό κλάδο αφού το πρόγραμμα ανακαίνησης τέτοιων μονάδων περικόπηκε κατά 50% για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πιο αναλυτικά ο κ. Παναγιώτης Τσολαρίδης δήλωσε ότι ΄'το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλη τη χώρα και αγγίζει στην περιοχή μας περίπου το 15% σε σχέση με πέρσι και πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια και με μείωση τιμών απο τους συναδέλφους θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο υπηρεσιών και να μην αυξηθεί περισσότερο το ποσοστό μείωσης" για να προσθέσει ότι "πρέπει να προσεγγίσουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως αθλητικό τουρισμό αλλά και δράσεις με πακέτα διακοπών συνδυαστικά όπως με κοινωνικό τουρισμό θα κρατήσουμε ένα επίπεδο" ενώ υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία επισκεπτών είναι Ελληνες. Σε ότι αφορά την αύξηση του ΦΠΑ τόνισε ότι "λόγω αύξησης των καυσίμων το κόστος ταξιδιού αυξάνεται συμπαρασύρει και το κλάδο εστίασης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι διανυκτερεύσεις" ενώ απο την Πολιτεία θα περίμεναν "μια ανοχή σε ότι αφορά τις άδειε δημοσίων υπαλλήλων με επιμήκυνση περιόδου που μπορούν να κάνουν διακοπές αλλά και αύξηση του Κοινωνικού τουρισμού με περισσότερα εισητήρια".
Ο κ. Μένης Βρεττός μίλησε για συρίκνωση της φετινής σεζόν εκτιμώντας ότι "οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί για την ελληνική οικογένεια αλλά και απο μέρους μας πρέπει να μειώσουμε τις τιμές για να κάνουμε ελκυστικό το τουριστικό προιόν αλλά αυτό δεν είναι εύκολο αν φανταστούμε ότι μέχρι τώρα δεν δουλεύουμε στη περιοχή μας με υψηλά όρια στις τιμές μας και διατηρούμε υψηλά πάντα το επίπεδο υπηρεσιών το οποίο σε καμία περίπτωση σε επίπεδο παροχών δεν πρέπει να καταρρακωθεί" για να υπογραμμίσει ότι "οι πολύ χαμηλές τιμές δωματίων μπορεί να αποβεί σε βάρος της μονάδας υποβαθμίζοντας το προιόν".
Συμφώνησε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη αλλά "αναμενόμενη καθώς έχουμε αποδεχτεί ότι θα είναι χειρότερη απο την περσινή όσο απο την προσδοκία ότι η Πολιτεία δεν μας έχει σταθεί' εξηγώντας ότι "το ζητούμενο είναι η άμεση πρόσβαση με οδικούς άξονες στη Κυπαρισσία ώστε να αποτελέσει κίνητρο για τον επισκέπτη να έρθει χωρίς πολωρο ταξίδι στο Νομό μας και να τελικά δοθούν σύντομα κομμάτια δρόμων η απόσταση απο Αθήνα θα μικρύνει, ωστόσο η οικονομική κατάσταση του Ελληνα αντικατροπτίζεται και στις διακοπές του με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες και σε μορφή μικρών αποδράσεων". Εξήγησε ότι ο τουρισμός θα είναι εγχώριος με λιγότερες αφίξεις ξένων αλλά θα υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη τον Αύγουστο ώστε να σώσουμε κάπως την σεζόν, ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος για φέτος παρά μόνο σε μια μελλοντική ανάκαμψη που θα οφελήσει τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages