Ζοφερό βλέπει το νέο Δήμο ο Ξύγκας αλλά γιατί συνεχίζει το ίδιο βιολί; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ζοφερό βλέπει το νέο Δήμο ο Ξύγκας αλλά γιατί συνεχίζει το ίδιο βιολί;

ΣΕ σημερινό του άρθρο στο Τύπο ο Δήμαρχος Φιλιατρών προβλέπει...ζοφερό μέλλον γθια το νέο Δήμο, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω θεωρώντας εκ των προτέρων ότι οι συνενωμένες περιοχες θα μαραζώσουν. Χωρις όμως αναφορά στον ανθρωπογενές περιβάλλον. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ότι "Όταν οι αποφάσεις προοιωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις. Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι... εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους. Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες τις εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει νίκη με βάση το αποτέλεσμα. Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.
Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον Καλλικράτη για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Άμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος..
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας Δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από Καλλικρατικά πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία. Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.
Έτσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας Δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου Δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του. Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων....."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Τριφύλιου: Προφανώς ο κ. Ξύγκας θεωρεί ότι εκφράζει την άποψη και άλλων περιοχών. Θεωρεί αδικημένους τους Γαργαλιάνους χωρίς να αναφέρεται στους δρόμους μεταξύ των 2 Δήμων ότι πρέπει να βελτιωθούν αλλά και χωρίς αναφορά για το αν τόσα χρόνια τα Φιλιατρά προσέγγισαν τα πραγματικά προβλήματα των Γαργαλιάνων.
Θεωρεί αδίκως ότι ο Κυπαρίσσιος επιχαίρεται όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έβαλε πλάτες για την ανάπτυξη της περιοχής και η Τ..Α. απλά ακολούθησε όταν αρκετοί πολίτες ανέβασαν το επίπεδο επιχερηματικής δραστηριότητας στο δρόμο προς Φιλιατρά. Αλλά αυτό σκοπίμως δεν αναφέρεται.
Θεωρεί επίσης ότι οι κάτοικοι του Αετού θα εναγκαλαιστούν απο τη Κυπαρισσία και θα πάθει ασφυξία, Προφανώς ασφυξία απο τους καρεκλοκένταυρους που τόσα χρόνια απλά τον κυβερνούν και όχι απο τις ιδέες νεων ατόμων που ήδη στο Κοπανάκι κάνουν επενδύσεις. Και η Τριπύλα ότι δεν γνωρίζει τι θα τις ξημερώσει. Ισως επειδή εκεί ανατέλλει ο ήλιος προτού χαθεί στους ξηλωμένους γαιδουρόδρομους στα χωριά των Φιλιατρών. Τουλάχιστον κε Ξύγκα επειδή δεν πείθεται κανέναν φροντίσε πρώτα να δώσετε προοπτικές ανάπτυξης, δρόμους που είναι επικίνδυνοι ακόμα και στη πόλη των Φιλιατρών και μετά το συζητάμε. Αλλά πριν κλείσω αναρωτιέμαι γιατί λησμονήσατε το Δήμο Αυλώνος. Σκόπιμα ή απο παράλειψη; Οσο πιστεύετε στο μέλλον τουλάχιστον μην ναρκοθετείται το αύριο των επόμενων γενιών...
Ο ΤΡΙΦΥΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages