Στην κορυφή οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Στην κορυφή οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας

Λαμπρά αποτελέσματα στις Πανελλαδικές! Για μια ακόμη, πολλοστή, χρονιά οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας, όχι απλώς έγραψαν καλά στις Πανελλαδικές, αλλά «ζωγράφισαν», σημειώνοντας σημαντικές αποδόσεις με λαμπρά αποτελέσματα!
Χθες το πρωί στο Λύκειο, με την ανάρτηση των πινάκων των αποτελεσμάτων, η ατμόσφαιρα πλημμύριζε από συναισθήματα ευτυχίας, χαράς και ικανοποίησης. Τα πρόσωπα των επιτυχόντων έλαμπαν, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο τη μέρα, ενώ το χαμόγελό τους έδειχνε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία τους για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους! Υπάρχει, βέβαια, και μια αγωνία για τη νέα μέρα και τη νέα σελίδα της ζωής τους, αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και γνωρίζοντας καλά πως η φοιτητική ζωή «δεν παίζεται» και τα καλύτερα έρχονται (!), ανυπομονούν να έρθει η επόμενη μέρα στη Σχολή της επιλογής τους…
Εμείς μιλήσαμε με τους δύο πρώτους από τους επιτυχόντες, τη Ζωή – Ελένη (Ζηλένα) Αντωνοπούλου και τον Ορέστη Κοσκολέτο, οι οποίοι μας είπαν τα εξής:
Ζωή - Ελένη (Ζηλένα) Αντωνοπούλου: «Καλά αισθάνομαι, χαρούμενη για το αποτέλεσμα, αλλά πάνω από όλα το επόμενο είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Η απόφαση για τη Σχολή και η δυσκολία που θα συναντήσουμε εκεί. Για το αποτέλεσμα, πρέπει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας. Το πιο σπουδαίο ήταν ότι είχα τους δικούς μου και γενικά τους ανθρώπους δίπλα μου να μη με καταπιέζουν και να έχουν πίστη σε εμένα…».
«Το μυστικό της επιτυχίας», όπως μας είπε η Ζηλένα, «είναι το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, σίγουρα και οι εκπαιδευτικοί που είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν, και διάβασμα εννοείται, αλλά καλό και ουσιαστικό και όχι ο μύθος ότι μόνο αν διαβάζεις όλη τη μέρα μπορείς να πετύχεις. Μπορείς να τα έχεις όλα, να έχεις αυτά που θες, να περνάς καλά, να διαβάζεις και να πετύχεις!».
Για τη Σχολή που θα επιλέξει, μας είπε πως «σκέφτομαι μία του Πολυτεχνείου, που είναι Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Θεσσαλονίκη…».
Μιλούση Γιεζέρτσα: «Αισθάνομαι χαρούμενη, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και τώρα θα ξεκουραστώ και θα διαλέξω αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα…» Κλειδί της επιτυχίας, όπως μας είπε η Γιεζέρτσα, είναι «σίγουρα το διάβασμα και δεν εννοώ το διάβασμα το ατελείωτο, αλλά αυτό που είναι ουσιαστικό και φυσικά η υποστήριξη από την οικογένειά σου και τους καθηγητές σου τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο και, επίσης, να μην έχεις άγχος!». «Δε μπορώ να πω ότι στερήθηκα κάτι, πιστεύω ότι δε χρειάζεται να στερηθείς κάτι για να πετύχεις, αρκεί να κάνεις ουσιαστικό διάβασμα και να μην έχεις άγχος…» πρόσθεσε, ενώ για τη Σχολή που θα επιλέξει μας είπε πως, «Μου αρέσει πιο πολύ η Αγγλική Φιλολογία, αλλά σκέφτομαι και άλλα ενδεχόμενα…».
Ορέστης Κοσκολέτος: «
Αισθάνομαι απίστευτα χαρούμενος κι ενθουσιασμένος. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο να το πιστέψω, αλλά σιγά σιγά… Δεν το περίμενα, να σου πω την αλήθεια, τον είχα τον εαυτό μου γύρω στο 18,5 και ήταν έκπληξη και για μένα!».
«Το κλειδί της επιτυχίας», όπως μας είπε ο Ορέστης, «είναι αυτό που μου ‘λεγε και ο Μαθηματικός μου: Δεν είναι οι πολλές ώρες διαβάσματος, είναι 4 - 5 ώρες περίπου κάθε μέρα, που θα τις κάνεις κάθε μέρα και θα είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και μετά μπορείς να κάνεις ό,τι άλλο θες
!». «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, δε στερήθηκα κάτι, δεν έκανα ιδιαίτερες θυσίες, διάβασμα κάθε μέρα και μετά και τις βόλτες μου τις έκανα και τη μουσική μου έπαιζα…» σχολίασε.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο 'Θ' απο τον Ηλ. Γιαννόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages