Γιορτάστηκε η 177η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτάστηκε η 177η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε την Κυριακή 25/9/11 στην τοπική κοινότητα Ψαρίου του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 177η επέτειο της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834.
Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αφού ορίστηκε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής στο Δήμο Οιχαλίας, παρακολούθησε την επίσημη θεία λειτουργία, την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των αγωνιστών του Αγώνα Γιαννάκη Γρίτζαλη και Μητροπέτροβα και αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο σπίτι του Γιαννάκη Γρίτζαλη που αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή.
Οι εκδηλώσεις για την 177η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 συνεχίστηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της τοπικής κοινότητας Ψαρίου με τον πανηγυρικό της ημέρας, την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν τοπικά συγκροτήματα.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης (εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων), Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, όλες οι τοπικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε στα Μ.Μ.Ε.: "Έχουμε χρέος ως έθνος να τιμάμε τους Αγωνιστές που θυσιάστηκαν προκειμένου όλοι εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας. Το παράδειγμα των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα μας τονίζει ότι ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι διαρκής και επίπονος. Το μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου σήμερα από ποτέ παραμένει επίκαιρο παράλληλα όμως και ελπιδοφόρο αφού οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές βρίσκουν την ψυχική δύναμη να ενωθούν και να ξεπεράσουν όλοι μαζί οποιαδήποτε κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages