Επιτροπή Πολιτιγράφησης στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτροπή Πολιτιγράφησης στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Τη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πολιτογράφηση αλλογενούς αλλοδαπού, αιτούντος την ελληνική ιθαγένεια. Ο έλεγχος συνίσταται στα εξής κριτήρια: ο αιτών να γνωρίζει την επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και να έχει την δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν. Η απόφασή της Επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αποτελείται από τα κάτωθι μέλη :
1. Δήμητρα Καββαθά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της ίδιας Διεύθυνσης.
2. Ιωάννη Καμαριανό, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άννα Ασημάκη-Δημακοπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής.
3. Αγγελική Αντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Κυριαζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ίδιας Διεύθυνσης.
4. Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρικοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων της ίδιας Διεύθυνσης.
5. Ελισσάβετ Νικολακοπούλου, Δικηγόρο Πατρών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Φίλιππο Νικολόπουλο, Δικηγόρο-Καθηγητή Κοινωνιολογίας Κολλεγίου Ινδιανάπολης Αθηνών.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Ελένη Θωμά, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρώτρια την Κυριακή Καλογεροπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.
Η θητεία των μελών είναι διετής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages