Οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια

«Οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από τις πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του για τον απολογισμό των πυρκαγιών της θερινής περιόδου χαιρετίζοντας την αλλαγή της φιλοσοφίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τους αξιωματικούς της να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης ως απόρροια της έντονης παρουσίας των στελεχών της Περιφέρειας σε όλα τα μέτωπα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έκρινε σχετικά θετικό τον απολογισμό των πυρκαγιών αν και στόχος της Περιφέρειας είναι η μηδενική απώλεια ανθρώπινης ζωής αλλά και δασικής γης, γεγονός δύσκολο λόγω της έντονης κλιματικής αλλαγής.
Σε όλα τα περιστατικά, υπήρξε άμεση παρουσία της Περιφέρειας, ανέφερε ο κ. Τατούλης, ενώ στηλίτευσε την απουσία των υπόλοιπων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μεμονωμένες εξαιρέσεις. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, είχε σωστό σχεδιασμό, άμεση κινητοποίηση, πίεσε όλες τις εμπλεκόμενες δομές, ενίσχυσε οικονομικά υποδομές της Πυροσβεστικής και άσκησε μεγάλη πίεση προς τη κεντρική εξουσία για περισσότερη εναέρια και επίγεια ενίσχυση.
«Οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από τις πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης καταδικάζοντας φωνές κριτικής μελών του ΠΕΣΥ οι οποίοι την περίοδο των πυρκαγιών κατήγγειλαν την Περιφέρεια μέσα από την ασφάλεια και την αδράνεια του σπιτιού τους. Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι φορείς της αριστεράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λειτουργούν ως φορείς λαϊκισμού και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας με τις ανεδαφικές προτάσεις τους. «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι μόνο η αλλαγή του μοντέλου» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο τόπος χρειάζεται άλλες πολιτικές και όχι άλλη σπατάλη χρημάτων.
Όσον αφορά τη δασική πολιτική ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η ευθύνη σχεδιασμού της ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει παράλληλες πρωτοβουλίες για τη δική της πολιτική προστασίας και παρουσίας στο δάσος. Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο ΥΠΕΚΑ για την ολοκληρωμένη προστασία του δάσους.
Συγκεκριμένα για τις λιμνοδεξαμενές ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι με δική του παρέμβαση σώθηκε το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει και τη βιωσιμότητα και άλλων προγραμμάτων, τα οποία κινδύνευαν να χαθούν, όπως η αναδάσωση του Πάρνωνα. Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι ήδη προετοιμάζεται το πρόγραμμα 2013 – 2016 του ΕΟΧ για τα δάση και τη βιοποικιλότητα, ενώ οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και Αρκαδίας έχουν ήδη κάνει σημαντικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε ειδική μνεία για το Ταμείο Μολυβιάτη, στο οποίο δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για αναλογικότητα και το οποίο βρίσκεται τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών με τα 114 εκατομμύρια που διαθέτει να λιμνάζουν. «Πρόκειται για χρήματα ιδιωτών και κανείς δεν μπορεί να τα δημεύσει. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη διάσωση των χρημάτων αυτών ακόμα και μέσω δικαστικής οδού, εντός ή και εκτός Ελλάδας» σημείωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Για το Μαίναλο ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι χρειάζεται να αναδασωθούν περίπου 800 στρέμματα και για το σκοπό αυτό οι Αντιπεριφερειάρχες κκ. Ανδρέας Πουλάς και Απόστολος Παπαφωτίου έχουν λάβει εντολή για το δημιουργία και τη συγκρότηση σχεδιασμού για εθελοντική αναδάσωση σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων. Αφού κάλεσε όλα τα μελή του Περιφερειακού Συμβουλίου να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, ανακοίνωσε την πρότασή του σύμφωνα με την οποία κάθε εθελοντική ομάδα που θα αναλάβει συγκεκριμένη περιοχή για αναδάσωση, να καταστεί και ανάδοχός της για 15 χρόνια, προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία της αναδάσωσης.
Ο κ. Τατούλης, τέλος, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο πυροσβεστικό σώμα, στους αξιωματικούς τους, στον περιφερειακό διευθυντή του, στις εθελοντικές οργανώσεις, στους ορειβατικούς συλλόγους, στις ομάδες διάσωσης και ιδίως στην ομάδα διάσωσης των Καρυών, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα για τη δράση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages