Συνάντηση Αποστολόπουλου- Νίκα για την διαχείριση πόρων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Αποστολόπουλου- Νίκα για την διαχείριση πόρων

Με το Δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκε χθες (29/9/11) το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Η συνάντηση έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών και φορέων σε θέματα με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκαν με τοπικά προβλήματα, συμφώνησαν ότι οι καιροί απαιτούν συνέχεια και συνέπεια από όλες τις πλευρές και δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα ανακουφίσουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη το Γενικό Γραμματέα για την πρωτοβουλία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με του Δήμους της περιφέρειας και υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλαξε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Δήμο Καλαμάτας και μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. της Μεσσηνίας ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι άλλη μία αυτοδιοικητική βαθμίδα αλλά πρόκειται για την έκφραση του κράτους στην περιφέρεια. Τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και με τη λειτουργία του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται πράξη η αποκέντρωση του κράτους.
"Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνετε για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Δική μας ευθύνη είναι να συνεργασθούμε με όλους τους θεσμικούς φορείς χωρίς αποκλεισμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την πορεία αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages