'Δεν είναι λύση τα επαχθή μέτρα που γονατίζουν τους πολίτες' τόνισε ο Φώτης Κουβέλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

'Δεν είναι λύση τα επαχθή μέτρα που γονατίζουν τους πολίτες' τόνισε ο Φώτης Κουβέλης

ΜΕ φορείς της περιοχής ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιοχή της Κυπαρισσίας καταλήγοντας σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής μας αποτιμώντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μέσα από πραγματικά δεδομένα και ουσιαστικό λόγο.
Σε δηλώσεις του στο http://www.kyparissianews.com/ ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι "κάθε φορά αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με έλελιψη ουσιαστικών πόρων και παράλληλα μιας αδιέξοδης πολιτικής που ακόμα και να ολοκληρωθούν ορισμένα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν" για να εξηγήσει ότι οι εκλογές είναι απαποφευκτες σε αυτή την περίπτωση, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια όπου συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από το λειψό πρόγραμμα 'Καλλικράτης' και με τον Διοικητή του Νοσοκομειου Κυπαρισσίας κ. Μπόζο όπου τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για την ολοκληρωμένη αυτή μονάδα υγείας. Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο έδωσαν το παρών οι φορείς της περιοχής που κατέθεσαν τον προβληματισμό τους.
Τον αρχηγό της Δημοκρατικής αριστεράς καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης καλωσορίζοντας τον και λέγοντας ότι 'οι παρατηρήσεις σας είναι εύστοχες και το έργο σας να έχει πάντα λόγο που ανταποκρινεται στους πολίτες' ενώ ο κ. Κουβλέης ανταπάντησε ότι 'απο την θέση ευθύνης απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας όπως το εξωτερικό χρέος που ξεπερνά τα 250 δις ευρώ και αν υπολογίσουμε το εσωτερικό χρέος αγγίζει τα 700 δις ευρώ και τονιζω ότι ότι και να γινει δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί με όσα μέτρα αν υλοποιηθούν από την ασκούμενη πολιτική' μιλώντας για δομική αναπροσαρμογή και θεωρώντας ότι πρέπει να αλλάξει η πορεία και νοοτροπία της δημοσιονομικής πρακτικής στη χώρας χωρίς μετακύλιση φόρων προς τους πολίτες με χαράτσια, φόρους και ημίμετρα. Μνεια έκανε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εκτιμώντας ότι χρειάζεται να λειτουργήσει ως περιφερειακή μονάδα με όλα τα σύγχρονα μέσα για την υγεία του πολίτη ενώ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική όπως τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Επίσης αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που υπέβαλλε από το 2010 στον τότε υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Γερμανία και την Ελβετία για χρήματα που έφυγαν προς το εξωτερικό από Ελληνες καταναλωτές χωρίς να κρατηθεί ο φόρος που υπάρχει όταν η Γερμανία θα λάβει μεγάλα ποσά από την Ελβετία απο τον παρακρατηθέντα φόρο, εξηγώντας ότι μπορεί η λύση αυτή να μην λύσει το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν θα θυσιάζει τους πολίτες με νέα σκληρά μέτρα.
Οι εκπρόσωποι των φορέων υπέβαλλα προτάσεις για το μέλλον των οδικών αξόνων της περιοχής μας καθώς η περιοχή μας μένει εκτός εθνικού δικτύου λόγω Ολυμπίας Οδού ζητώντας ανάδειξη του θέματος, ενώ για τον μεστό λόγο και επικοδομητική παρουσία του κ. Κουβέλη στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο ο κ. Μπακούρος από την αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας λέγοντας ότι κοσμεί την Βουλή με λόγο που ακούγεται από όλους. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Μεσσηνίας Μπάμπης Καλογερόπουλος έθεσε ζωτικά θέματα που αφορούν τους αγρότες τόσο για το κόστος παραγωγής όσο και την εγκατάλειψη της καλλιέργειας αλλά και την ουσία της ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος όταν το κόστος πρωτογενούς παραγωγής έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Μίλησε για αθρόες εισαγωγές με μεγάλο κόστος από άλλες χώρες χωρίς να υπάρχει στη χώρα αύξηση του πρωτογενούς τομέα θεωρώντας ότι αιμμοραγεί οικονομικά.
Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών μεταξύ αλλων ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Γιάννης Δημητριάδης που έθεσε θέματα του Δήμου του στον κ. Κουβέλη παρακολουθώντας την περιοδεία του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Σεκλός και άλλοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages