Στο κόκκινο τα οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας και ποιά η επόμενη ημέρα; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο κόκκινο τα οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας και ποιά η επόμενη ημέρα;

Είναι σχεδόν φανερό ότι στον νέο Δήμο Τριφυλίας η Δημοτική Αρχή έχει σχεδόν χάσει τον έλεγχο, έχει παραδώσει τα όπλα! Όπου κι’ αν πας, όπου κι’ αν σταθείς, ντόπιοι και επισκέπτες συζητούν για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι τρείς μεγάλες Πόλεις...(τουλάχιστον) του Νέου Δήμου. Λακκούβες, σκουπίδια, χορτάρια, ξέχειλοι και ρυπαροί κάδοι, βρώμικες πλατείες , εγκαταλειμμένες παραλίες, σκοτεινοί δρόμοι, σπασμένα πεζοδρόμια κλπ. κλπ. Στη πρώτη νεροποντή πνίγηκαν τα Φιλιατρά και η Κυπαρισσία γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να καθαρίσει τα φρεάτια. Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι απαντούν (όταν βρίσκονται) με τη γνωστή διαχρονική δικαιολογία : «παραλάβαμε χάος, τα ταμεία είναι άδεια, φταίει ο «Καλλικράτης» δεν έχουμε προσωπικό» και άλλα… Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
i. Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε από 1/1/2011 και το όποιο «χάος» το παρέλαβε από τους ίδιους ανθρώπους που και σήμερα διοικούν τον Δήμο, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Δημάρχου!
ii. Η νέα Δημοτική Αρχή στο διάστημα των 10 μηνών που διοικεί τον Δήμο θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωρίζει τι προσωπικό υπάρχει, τι μηχανήματα διαθέτει και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ποια είναι τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει να εισπράξει και να τα διαθέσει, όπως ο νόμος ορίζει, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ !!!
iii. Η νέα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να έχει αναδιατάξει το ανθρώπινο δυναμικό των παλαιών Δήμων, να έχει αξιοποιήσει τα ικανά στελέχη, να έχει φροντίσει να πλαισιώσουν τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους αντί να προσλαμβάνει συμβούλους της συμφοράς (αποτυχημένους υποψηφίους) που κοστίζουν πανάκριβα στους Δημότες της Τριφυλίας.
iv. Η νέα Δημοτική Αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά πρέπει να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα που δεν επιλύονται γίνονται βρόχος στο λαιμό του Δήμου και είναι βέβαιο ότι θα τον πνίξουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Δήμαρχος είναι μεν ο «πρώτος Πολίτης του Δήμου» αλλά ταυτόχρονα είναι και ο «πρώτος Υπηρέτης των πολιτών!!»
Καλές οι παρελάσεις, καλά τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις στα χωριά και τις πόλεις, αλλά αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες στα Φιλιατρά , την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και αλλού, είναι εικόνες ντροπής για όλους.
Ας αφήσουν λοιπόν τα κλαψουρίσματα και τις φτηνές δικαιολογίες, ας ανασκουμπωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι που ζήτησαν την εμπιστοσύνη μας. Ο Χρόνος περνά.
Κύριε Δήμαρχε έχεις στη διάθεση σου 6 εξάμηνα. Ήδη καταναλώνεις το 2ο !! Είναι βέβαιο ότι κάθε μέρα τρείς τουλάχιστον δημότες διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.
Όμως κανένας πολίτης της Τριφυλίας δεν θα ήθελε να σε δει να βάζεις καπίστρι…
Ο Δημοδίαιτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages