ΕΛΕΟΣ - Έρχεται και δεύτερη έκτακτη εισφορά ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΕΟΣ - Έρχεται και δεύτερη έκτακτη εισφορά !

Την επιβολή δύο νέων εισπρακτικών μέτρων ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ εντός του 2011. Πρόκειται για τη φορολόγηση έως 50% των τόκων των καταθέσεων στις τράπεζες και την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.
Τα δύο νέα μέτρα είναι μέρος του «Plan B» που έχει ετοιμάσει το ΔΝΤ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, και το οποίο είναι πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τις ΗΠΑ.....
Στη σημερινό κρίσιμο ραντεβού του κ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται ότι θα συζητηθούν τόσο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες (μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και τέλος ακινήτων) όσο και τα νέα εισπρακτικά μέτρα που έχει προτείνει η Τρόικα προκειμένου να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», στο Plan B περιλαμβάνονται και τα εξής δύο νέα μέτρα:
Αύξηση φορολογίας στους τόκους καταθέσεων στο 30% έως 50%. Σήμερα, ο φόρος στους τόκους είναι μόλις 10% ενώ σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία είναι 30-40%. Από αυτήν την αύξηση (που μπορεί να λάβει τη μορφή νέου φόρου και να ονομαστεί φόρος διακράτησης) εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθούν περίπου 800 εκ. έως 1 δισ. ευρώ, αφού οι συνολικές καταθέσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 190 με 200 δισ. ευρώ.
Επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε κοινωνικές ομάδες που θεωρείται ότι έχουν φοροδοτική ικανότητα όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κα. Η νέα έκτακτη εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αφορά όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2006. Η εισφορά δεν θα έχει καμία σχέση με το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ που αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Μετά τη συνάντηση του με την κ. Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν για την εξειδίκευση των νέων μέτρων, τα οποία ίσως να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η απόφαση για το αν θα εφαρμοστούν και τα δύο μέτρα μαζί ή μόνο το ένα από τα δύο, καθώς και το πότε θα εφαρμοστούν (τώρα ή το Δεκέμβριο ως εφεδρεία για την 7η δόση) θα ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages