Ξεσηκωμός για το χαράτσι στα ακίνητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκωμός για το χαράτσι στα ακίνητα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αυξανόμενες αντιδράσεις ομάδων πολιτών και συλλογικών φορέων που καλούν τους φορολογούμενους να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα που πρόσφατα επέβαλε η κυβέρνηση.
Ένα νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» οργανώνεται πλέον και προτρέπει τους πολίτες να μην καταβάλουν μέσω της ΔΕΗ το νέο «χαράτσι», όπως χαρακτηρίζουν την έκτακτη εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν τον Οκτώβριο.
Ήδη φορείς και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας και συντάσσουν ειδικές «φόρμες» τις οποίες θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θα αρνούνται να πληρώσουν το τέλος. Πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να καταθέτουν το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να μπλοκάρουν ενδεχόμενο «κόψιμο» του ρεύματος.
Παράλληλα μέσω ίντερνετ πληθαίνουν οι ιστοσελίδες που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς χαρακτηρίζοντάς της παράνομη και αντισυνταγματική. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις νομικοί έχουν ετοιμάσει ήδη και προσφυγές κατά του μέτρου και ζητούν από τους φορολογούμενους να στραφούν κατά του υπουργείου Οικονομικών.
Αύριο το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» καλεί τα μέλη του σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους τρόπους μέσα από τους οποίους οι πολίτες θα μπορέσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος χωρίς να έχουν συνέπειες από την πλευρά του νόμου.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=145905

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages