Καλλιέργειες επλήγησαν στη Τριφυλία σύμφωνα με τον Παρασκευόπουλος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καλλιέργειες επλήγησαν στη Τριφυλία σύμφωνα με τον Παρασκευόπουλος

ΛΙΓΟΤΕΡΑ αλλά εξίσου σοβαρά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες της Τριφυλίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα για μια ώρα περίπου το απόγευμα της Τρίτης.
Εκτός από την βροχόπτωση που ξεπέρασε τα 18 χιλιοστά στην περιοχή προβλήματα δημιούργησε ο δυνατός άνεμος περιλαμβάνοντας παράλληλα έντονη βροχή και χαλάζι. Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην περιοχή του Καλού Νερού και της Σπηλιάς, κυρίως σε υπαίθριες καλλιέργειες και ελιές. Πιο αναλυτικά όπως δήλωσε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, στην περιοχή του Καλού Νερού από τον δυνατό αέρα και το χαλάζι επλήγησαν σε μικρές ευτυχώς εκτάσεις προς το παρόν σε υπαίθρια κηπευτικά αλλά και ελιές όπου είχαμε καρπόπτωση. Στην περιοχή της Σπηλιάς και της Τερψιθέας, εκτός από τις υπαίθριες καλλιέργειες υπήρξαν προβλήματα και σε ορισμένα θερμοκήπια όπου σκίστηκαν κομμάτια νάιλον ενώ στο Καλονερό έφυγαν νάυλον και πλημμύρισε η παράκτια περιοχή ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν σε οικίες. Ο κ. Παρασκευόπουλος κατέληξε αναφέροντας ότι ήδη γεωπόνοι της υπηρεσίας βγήκαν στα χωράφια όλης της περιοχής και αυτό θα συνεχιστεί και σήμερα, ώστε να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages