ΣΕ 2 ώρες μίλησαν για Ολυμπία Οδό και το χαράτσι στα ακίνητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ 2 ώρες μίλησαν για Ολυμπία Οδό και το χαράτσι στα ακίνητα

Μέσα σε δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου παρά το γεγονός ότι τα προς συζήτηση θέματα ήταν επτά και μάλιστα υπήρχε θέμα με ορισμό μελών σε πάρα πολλές επιτροπές. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μάλιστα τόνισε πως ο χρόνος θα έπρεπε να είναι ακόμα λιγότερος, αφού τα θέματα είναι ξεκάθαρα και οι δήμαρχοι ομονοούν, παρά το γεγονός ότι θέλουν να παίρνουν το λόγο και να μιλούν επί μακρόν επειδή αυτό έχουν μάθει να κάνουν και στα δημοτικά συμβούλια. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το έργο της Ολυμπίας Οδού, το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, η ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη, η μεταφορά των μαθητών καθώς και οι κενές οργανικές θέσεις στους δήμους. Να σημειωθεί δε πως η ΠΕΔ θα ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν ο κ. Νίκας ανέφερε πως «η ΠΕΔ είναι ένα σημαντικό όργανο και εργαλείο και ο ρόλος της είναι να ασχοληθεί με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν όλους τους δήμους και κυρίως τους μικρότερους που πρέπει να τους βοηθήσουμε». Για την Ολυμπία Οδό τόνισε πως οι δήμαρχοι εξέδωσαν ψήφισμα γιατί υπάρχει λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση ο κίνδυνος να σταματήσει το έργο στην Πάτρα, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου.
Οι δήμαρχοι αποφάσισαν επίσης να υπάρξει κινητοποίησή τους ώστε να στηριχθούν οι αδύναμες οικονομικά τάξεις σχετικά με την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα αποφασίστηκε να συνταχθούν εξώδικα από τους δήμους προς τη ΔΕΗ για να μη γίνεται διακοπή ρεύματος, να υποστηριχθεί η πολιτική παρέμβαση της ΚΕΔΕ για αλλαγή του νόμου και τέλος να γίνει παρέμβαση υπέρ των προσφευγόντων στο ΣτΕ στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου για το συγκεκριμένο θέμα. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου θα προσλάβει δικηγόρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Τέλος τονίστηκε ότι το Δ.Σ. της ΠΕΔ δεν στηρίζει ενέργειες που συνιστούν αυτοδικία. Το σώμα των δημάρχων πήρε αποφάσεις και για διάφορα διοικητικά θέματα, ενώ θα κατασκευάσει και ιστοσελίδα για την ενημέρωση των πολιτών η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες.
Σχετικά με την μεταφορά των μαθητών οι δήμαρχοι θεωρούν πως η αρμοδιότητα πρέπει να παραμείνει στην Περιφέρεια τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ ο κ. Νίκας τόνισε πως βλέπει η μεταφορά να γίνεται από τους γονείς με μία μορφή επιδότησης.
Για το θέμα της κατάργησης των οργανικών θέσεων στους δήμους ζητήθηκε να μην εφαρμοστεί η σχετική διαδικασία για τους δήμους και η ΚΕΔΕ να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα της διοικητικής συρρίκνωσης των δήμων.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τους σεισμούς στη Μεσσηνία -και συγκεκριμένα στο Δήμο Οιχαλίας και σε δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη που ήταν παρών στη συνεδρίαση, το κράτος απουσιάζει γι' αυτό ζητήθηκε να σταλεί στους αρμοδίους αίτημα ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σεισμόπληκτη, να σταλούν λυόμενα, να γίνουν ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και να υπάρξει απαλλαγή από το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 'Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages