1.000 ονόματα για θέσεις κλειδιά στο Δημόσιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

1.000 ονόματα για θέσεις κλειδιά στο Δημόσιο

Τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τον μυστικό κατάλογο που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου για τη στελέχωση των... κορυφαίων θέσεων του κρατικού μηχανισμού. Περίπου χίλια βιογραφικά βρίσκονται στα χέρια των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά: Τόσα έχουν μείνει μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» που έγινε προτού κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η μεθοδική προσπάθεια να σχηματιστεί η «εθνική ομάδα» των αξίων και ικανών, που θα κληθούν να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση.
Τα βιογραφικά ξεσκονίζονται τις τελευταίες ημέρες σημείο προς σημείο, ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν λανθασμένες ή άστοχες επιλογές. Αυτοί οι άνθρωποι, εξάλλου, θα διαχειριστούν κατά κύριο λόγο τις σχέσεις της πολιτείας με τους πολίτες και θα δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το βάρος της διοίκησης οργανισμών, φορέων και ανωνύμων εταιριών που η πλειοψηφία τους ανήκει στο Δημόσιο, αλλά και θα στελεχώσουν τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει μια προσπάθεια να διασώσει τους «εκλεκτούς» του, ενώ μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά διεκδικούν το μερίδιο που θεωρούν ότι δικαιούνται από την «πίτα», με βάση τη συγκυβέρνηση της χώρας.
Το πάθημα του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 δεν θα επαναληφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, που δεν σκοπεύει να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο για τη στελέχωση των κομβικών πόστων στα υπουργεία και στη δημόσια διοίκηση. Τότε, πριν από τρία χρόνια, με πρόσχημα την «ανοικτή διακυβέρνηση», η κυβέρνηση Παπανδρέου καθυστέρησε εγκληματικά να τοποθετήσει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά (υπήρχαν θέσεις που παρέμεναν κενές για έξι και επτά μήνες), με καταστροφικά αποτελέσματα για την είσπραξη δημόσιων εσόδων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και πολλά ακόμα ζητήματα.
Η λογική της «κατάληψης του κράτους» είναι μακριά από τη νοοτροπία του νέου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Θέσεις-κλειδιά για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών, θα στελεχωθούν με νέα πρόσωπα, που απηχούν τις θέσεις και τις αντιλήψεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι στις προθέσεις της νέας διακυβέρνησης να ακολουθήσει την παλαιοκομματική τακτική της λαφυραγώγησης του κράτους ή του «ρεβανσισμού».
Ηδη ο κατάλογος με έμπειρα και ικανά στελέχη, που έχει δουλευτεί εδώ και καιρό, βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού και «ξεσκονίζεται», όπως υπογραμμίσαμε, από τα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ανάμεσα στα περίπου χίλια ονόματα που βρίσκονται στην ατζέντα τόσο του Μαξίμου όσο και των νέων υπουργών, ψηλά στη λίστα βρίσκονται αυτά του Ηλία Κονοφάγου, με θέση σχετική με την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, μια και έχει εμπειρία σε θέματα υδρογονανθράκων, της Βάσως Κόλλια, που ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα, και του Μανώλη Μαυρομμάτη, τον οποίο ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να αξιοποιήσει σε ειδικό ρόλο λόγω της ευρωπαϊκής του εμπειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages