ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Ρεπορταζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
-ΣΕ πλήρη κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται ο Δήμος Τριφυλίας υπό το βάρος των οικονομικών εξελίξεων και την αδυναμία συγκρότησης λειτουργίας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με αφορμή παράλληλα και την κρίση πολιτικής ταυτότητας που διεφάνη από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα πολιτιστικά που αποτέλεσε το κερασάκι στην..τούρτα.
Παρότι οι παθογένειες του αποτυχημένου Καλλικράτη με εγγενείς αδυναμίες είναι υπαρκτές καθώς ο Δήμος επιβαρύνθηκε με 3 μεγάλα αστικά κέντρα -πράγμα που συνιστά πανελλήνια πρωτοτυπία- η εσωτερική οργανωτική δομή με την συγκρότηση των υπηρεσιών και δομών δείχνει να καρκινοβατεί παρά την ψήφιση του Εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, τη συγκρότηση Νομικού προσώπου και άλλων ενεργειών που ήταν αναγκαίες για την ταυτότητα του νέου Δήμου. Όμως η άσκηση διοίκησης φαίνεται ότι παρουσιάζει ελλείψεις και κατά μερικούς απουσιάζει ο συντονισμός προσωπικού και μηχανημάτων. Τι μηχανημάτων δηλαδή όταν ομολογείται στο Δ.Σ. ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο, τα οχήματα είναι εν μέρει ακινητοποιημένα και η καθαριότητα σε οριακό σημείο. Τρανό παράδειγμα η φωτογραφία που αναρτούμε με το απορριμματοφόρο του Δήμου...ακινητοποιημένο λόγω βλάβης έξω από το Δημαρχείο να μας ευωδιάζει με την παρουσία  του!
Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΞΗ...
Παρά τις πολιτικές κορώνες σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. για να 'παλέψουμε το Δήμο' από επίσημα χείλη η αλήθεια απέχει από την πραγματικότητα. Πριν ξεκινήσει ο Δήμος είχαμε επισημάνει τις άμεσες προοπτικές που όφειλε να προσδώσει με αναπτυξιακή στρατηγική. Όπως τότε και πρόσφατα στην Επιτροπή Διαβούλευσης που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα θετικά του Καλλικράτη, είχαμε τονίσει ότι η στρατηγική του Δήμου όφειλε να εστιαστεί 1ον στην απουσία των στρεβλώσεων μεταξύ αστικών κέντρων και ενδοχώρας, 2ον στην άμεση λειτουργία γραφείου για το ΕΣΠΑ χωρίς κόστος με αποτέλεσμα ελάχιστα έργα να υλοποιούνται αποτελώντας εργαλείο ανάπτυξης, 3ον την αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε επίπεδο Δήμου και 4ον στην χάραξη μιας πολιτικής αποκέντρωσης. Η αποκέντρωση έγινε κατά κάποιο τρόπο. Όμως δεν αποδίδει. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ FORMAT....
Σε ότι αφορά τα οικονομικά με βάση τα 6 εκ. που ανέρχονται ως χρέη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μαζί με την ομολογία αδυναμίας είσπραξης εσόδων δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα, αν υπολογίσουμε ότι στο ταμείο του Δήμου μόνο 1 δημοτικό διαμέρισμα προσφέρει τα μεγαλύτερα ποσά. Η Κυπαρισσία. Αυτό έχει ομολογηθεί σε αρκετές συνεδριάσεις. Όμως η πολιτική διαχείριση στο Δήμο πέρα από τους Αντιδημάρχους που έπεσε βαρύ το έργο να φέρουν εις πέρας τα βαρίδια του παρελθόντος-από χρέη μέχρι έργα που δεν εκτελέστηκαν ποτέ- και των 6 ειδικών συμβούλων που μόνο δύο εξ αυτών βλέπουμε καθημερινά -οι υπόλοιποι μάλλον ασχολούνται με άλλα ζητήματα- αποτελούν ενίοτε σημείο αντιπαράθεσης στο οικείο Δ.Σ. Η αλήθεια παραμένει. Ο Δήμος Τριφυλίας παραμένει γυμνός. Κι αν οι διαρροές από τη ψηφοφορία για τα πολιτιστικά δεν αποτελεί δείγμα έλλειψης απέναντι σε εκδηλώσεις -που κατ εμε πρέπει να υλοποιηθούν- αλλά και οι πρόσφατες διαταραχές για το σύνδεσμο ύδρευσης Τέλλος Αγρας είναι σύμπτωμα των καιρών, φοβόμαστε ότι η συνέχεια θα είναι στρωμένη με αγκάθια. Ιδίως αν εφαρμοστούν οι νέες προτάσεις του Καλλικράτη 2 τέλος του έτους. Αν ο Δήμαρχος Πύλου -Νέστορος πρόσφατα με αποκάλυπτε ότι ο Καλλικράτης χρειάζεται format, τότε στη περίπτωση του Δήμου Τριφυλίας απαιτείται γερή επανεκκίνηση μετά από ένα επιτυχημένο format. Το ''νέο λειτουργικό" του Δήμου πρέπει να είναι φρέσκιες ιδέες και αλλαγή πλεύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages