ΑΓΡΟΤΙΚΑ; Να ξαναγίνει η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΑ; Να ξαναγίνει η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης

Ραχοκοκαλιά του έθνους» χαρακτήρισε τον αγροτικό τομέα, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισημαίνοντας πως πρέπει να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης αυτού του τόπου. Στη σύντομη ομιλία του, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, περιέγραψε τον διαχρονικό και καθοριστικό ρόλο της γεωργίας στο πέρασμα των δεκαετιών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η γεωργία πήρε στις πλάτες της την ανάπτυξη της βιομηχανίας και υποστήριξε κι άλλες πολιτικές του τόπου. Επομένως, ο τόπος χρωστά στη γεωργία και η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει τα χρωστούμενα».
«Οι ευκαιρίες» συνέχισε ο νέος υπουργός, «δεν τελείωσαν. Συνεχώς δημιουργούνται καινούριες. Ευκαιρίες να μιλήσει ξανά ο κόσμος για τα αγροτικά μας προϊόντα», προσθέτοντας πως, στις σημερινές συνθήκες, στις «πλάτες» της γεωργικής διαδικασίας θα πρέπει να επιλυθούν κι άλλα προβλήματα. «Γνωρίζω τις δυσκολίες που περνά η διοικητική μηχανή. Γνωρίζω τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε
μπροστά στις νέες προκλήσεις» είπε ο κ. Τσαυτάρης.
Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η ευκαιρία να ορθοποδήσει η χώρα, γι’ αυτό και χρειάζεται η συστράτευση όλων, δήλωσε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς και τη γνώση των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως, «βλέποντας ανάμεσά σας τον πατέρα μου, βλέπω, στο πρόσωπό του, την αγωνία του αγροτικού μόχθου». Αφού επισήμανε πως ο αγροτικός τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πατρίδα, από κοινού με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, εκτίμησε πως «έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages