Παρέμβαση και από το ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνέλευση της ΕΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση και από το ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνέλευση της ΕΑΣ

Κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις που καλούν τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Σάββατο, για τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, και ταυτόχρονα αφήνουν σοβαρές αιχμές για την ηγεσία της Ένωσης ότι μεθοδεύει τον αποκλεισμό των παραγωγών από το νέο εγχείρημα. Σήμερα σχετική παρέμβαση έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο κομματικός παραγοντισμός της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που επικράτησε τα τελευταία 30 χρόνια στο συνεταιριστικό κίνημα, το οδήγησε στην απαξίωση και στην οικονομική χρεοκοπία. Οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις δεν μπορούν να αναιρέσουν τον κανόνα.
Το οικονομικό κόστος για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία γενικότερα είναι ανυπολόγιστο. Οι αγρότες έμειναν απροστάτευτοι από την ασυδοσία των μεσαζόντων και η αγροτική οικονομία καθηλώθηκε στην υπανάπτυξη.
Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία όπου η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την έξοδο από την κρίση, το συνεταιριστικό κίνημα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική αυτή διαδικασία.
Αυτοί που έδιωξαν τους αγρότες από τους συνεταιρισμούς πρωταγωνιστούν και σήμερα στις διαδικασίες υλοποίησης του νόμου για τους συνεταιρισμούς χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους και την ίδια αντιδημοκρατική και αντισυνεταιριστική νοοτροπία, οδηγώντας τη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση του νομού στη διάλυση.
Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η εγγραφή μέχρι σήμερα ως μελών της Ένωσης ελάχιστου αριθμού φυσικών προσώπων (100 σύμφωνα με πληροφορίες) και συνεταιρισμών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages