Ελπίδες για τον τουρισμό πριν φύγει το καλοκαίρι... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ελπίδες για τον τουρισμό πριν φύγει το καλοκαίρι...

Φως «στο τούνελ» διαφαίνεται για τη φετινή τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία, σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό.
Ο Έλληνας, άλλωστε, λειτουργεί με την ψυχολογία του, κάτι που πάει να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά. Ο σχηματισμός κυβέρνησης την εβδομάδα που μας πέρασε δείχνει να «ξεπαγώνει» την πλήρη αδιαφορία του να κάνει, έστω και λίγες ημέρες, διακοπές
. Έτσι, από την Τετάρτη και μετά το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί σε σημείο που έχει ξαφνιάσει πολλούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων.
Την αύξηση του ενδιαφέροντος μας επιβεβαίωσαν ιδιοκτήτες καταλυμάτων από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, ελπίζοντας πλέον και αυτοί ότι κάτι θα γίνει και θα ανατρέψει τα άσχημα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι τώρα.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους, επίσης παρατηρείται εν μέρει μια μικρή αύξηση. Χαρακτηριστική, ωστόσο, είναι η συμπεριφορά Γερμανών, οι οποίοι, όπως μας μετέφεραν επαγγελματίες, πριν κάνουν κράτηση ρωτούν αν υπάρχει ασφάλεια στη χώρα μας, ενώ κάποιοι φτάνουν στο σημείο να ρωτούν αν έχουμε… να φάμε!
Μικρή αισιοδοξία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμάτας, Σπύρο Λαγωνικάκο, προσδοκία από τη νέα κυβέρνηση είναι να «τρέξουν» προγράμματα για τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ πολύ μεγάλο πλήγμα χαρακτήρισε την κατάργηση των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει το οικονομικό επιτελείο να σκεφτεί σοβαρά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στην εστίαση.
«Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα παρακολουθεί στενά το υπουργείο Τουρισμού. Πιστεύω ότι αν υλοποιηθούν αυτά τα τρία πράγματα, θα αλλάξουν την κατάσταση. Διαφορετικά, τα προβλήματα θα παραμείνουν, θα λιμνάσουν και θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις. Αν ο κόσμος δει ότι δε μειώνεται άλλο ο μισθός του, ότι το χαράτσι διαφοροποιείται κ.λπ., θα πάρει μιαν ανάσα και θα κινηθεί λίγο. Ακόμα, όμως, ο κόσμος είναι παγωμένος», σχολίασε.
Κατά την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδουλου, με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει να χτυπούν συνεχώς»: «Δείχνουν αισιόδοξα τα πράγματα από τότε που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση. Έχουν σημειωθεί πολλά τηλεφωνήματα, λες και ο Έλληνας για λόγους ψυχολογικούς περίμενε τις πολιτικές εξελίξεις. Κάτι άρχισε να κινείται. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν τα παζάρια.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές έκαναν κρατήσεις. Όταν αυτές προκηρύχθηκαν για το Μάιο, προχώρησαν σε ακυρώσεις και είπαν ότι θέλουν να δουν τι θα γίνει». Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι όλα τα καταλύματα κάνουν ειδικές προσφορές και έχουν ολοκληρωμένα πακέτα ιδιαίτερα ελκυστικά για τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages