Σπορ της Τρόικας η δημιουργική λογιστική - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σπορ της Τρόικας η δημιουργική λογιστική

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατηγορώντας την Τρόικα για άσκηση «δημιουργικής λογιστικής», καλώντας την, παράλληλα, να επιβεβαιώσουν από κοινού τα στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά των δήμων.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ, απαντώντας στην τελευταία έκθεση της Τρόικα στην οποία αναφέρεται ότι κατά την τελευταία διετία έγιναν συνολικά 70.000 προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο, από τις οποίες, 12.000 σε δήμους, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η δημιουργική λογιστική φαίνεται πως αποτελεί αγαπημένο σπορ της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Ελλάδα».
Παράλληλα, την κάλεσε να να επιβεβαιώσουν από κοινού τα στοιχεία με τα οικονομικά των Δήμων, «διαφορετικά», όπως αναφέρει «θα πρόκειται για μια ακόμη συκοφαντία, η οποία έχει ως στόχο να πλήξει την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της χώρας μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο».
Η Τρόικα στην τελευταία έκθεσή της αξιώνει ότι την τελευταία διετία το προσωπικό των δήμων έχει αυξηθεί κατά 12.000 ευρώ, ενώ από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαπιστώνεται μείωση προσωπικού κατά 5.562 άτομα, στο αντίστοιχο διάστημα. Επίσης, οι δαπάνες μισθοδοσίας έχουν περικοπεί κατά 20% και οι αιρετοί κατά 50%.
Συγκεκριμένα, όπως αναλύεται από την ΚΕΔΕ, το 2009 το προσωπικό στους δήμους και τα ΝΠΔΔ των δήμων ανερχόταν σε 77.581 υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages