Σε πολύ καλό δρόμο η πορεία των έργων της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε πολύ καλό δρόμο η πορεία των έργων της Μεσσηνίας

Η πορεία των έργων της περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπήρξε το αντικείμενο σύσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου με τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στις αρχές Οκτώβρη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιστήριξης στην είσοδο της Κορώνης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντιδιαβρωτικής προστασίας της ακτογραμμής στο Ακρογιάλι του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την πρόβλεψη ήπιων παρεμβάσεων για την ελάχιστη κατά το δυνατόν διακοπή της κυκλοφορίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 της Μεσσηνίας έχει δημοπρατηθεί στο σύνολό του και βρίσκεται στο στάδιο των συμβασιοποιήσεων, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς. Ειδικότερα, μέσα στον Ιούλιο θα έχει συμβασιοποιηθεί η επαρχιακή οδός προς το Ανδρομονάστηρο, με παράλληλες ενέργειες για τη γέφυρα στη θέση «Λαγκουβάρδος» στην επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Μαραθούπολη, αλλά και η νέα οδογέφυρα στην επαρχιακή οδό Αρχαίας Μεσσήνης – Μελιγαλά, προκειμένου να παύσει η χρήση της αρχαϊκής γέφυρας και η έναρξη ανακατασκευής της.
Μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης των ασφαλτικών εργασιών, όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως με τις κατολισθήσεις στο Δ.Δ. Αρτεμησίας στο δρόμο Σπάρτη – Καλαμάτα, και βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου με κατασκευή στηθαίων ασφαλείας και βελτίωση της σήμανσης.
Η κα Νικολάκου ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι εγκρίθηκε η πρόταση εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, τονίζοντας ότι η συντήρηση των οδικών αξόνων αποτελεί σημαντικό πυλώνα ασφάλειας και ανάπτυξης.
H Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε η κα Νικολάκου, πέτυχε να εγκριθούν την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, όλες οι προτάσεις της για έργα συντήρησης των οδικών δικτύων και χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, τα οποία θα υλοποιηθούν τη διετία 2012 - 2013.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων Μαραθούπολης, Αγίου Ανδρέα, Πεταλιδίου, Φοινικούντας και Αγίου Νικολάου. Ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα διαχρονικό αίτημα των επαγγελματιών ψαράδων των περιοχών αυτών, αλλά και την καθοριστική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, για το οποίο με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες εγρήγορση για τις παρεμβάσεις στην 1η Επαρχιακή οδό, αλλά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον κόμβο του αεροδρομίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages