Καυτός..Νίκας για τις χωματερές-Απειλεί με μηνύσεις για τα πρόστιμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Καυτός..Νίκας για τις χωματερές-Απειλεί με μηνύσεις για τα πρόστιμα

Δεν πρόκειται να τα πληρώσουμε τα πρόστιμα για τις χωματερές. Εμείς θα αρχίσουμε τις μηνύσεις και τις αγωγές εναντίον υπαλλήλων και πολιτικών υπευθύνων για την έλλειψη πολιτικής στη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου τόσα χρόνια. Αυτό δηλώνει άμεσα ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, με αφορμή το «όχι» Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνέχιση της λειτουργίας των 82 χωματερών στην περιοχή μετά τις 30/6.
Σημειώνει, ωστόσο, πως το πρόβλημα είναι χρόνιο, είναι φυσικό να μην μπορεί να δώσει άμεσα λύση ο Πέτρος Τατούλης, καθώς το θέμα αυτό ήρθε στα χέρια του τα τελευταία δύο χρόνια, δηλώνει πως θα στηρίξει η ΠΕΔΠ το σχεδιασμό Τατούλη για τα σκουπίδια μέχρι τέλους, καθώς μόνον από την καλή συνεργασία δημάρχων-περιφερειάρχη «μπορεί να πάει μπροστά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια».
Είναι αλήθεια, το έχουμε ξαναγράψει – ακόμα και σήμερα σε άλλο θέμα αναφορικά με την ανάθεση μελέτης τουριστικής προβολής Πελοποννήσου- ότι χρειάζεται πραγματική συνεργασία, στην συγκεκριμένη περίπτωση και μεταξύ Δημάρχων και Περιφερειάρχη.
Όμως, η Περιφέρεια (με τα μεγαλύτερα προβλήματα και στο θέμα της συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε δημοτικό επίπεδο) δηλώνει «πρωτοπόρα» όταν άλλες περιφέρειες (π.χ. εκείνη της Δυτικής Μακεδονίας) βρίσκονται ένα – δύο χρόνια μπροστά και οι Δήμαρχοι περιμένουν την συνολική λύση της Περιφέρειας…
Δεν φταίνε οι Δήμαρχοι καθόλου, για όλα φταίει το Κράτος, όταν οι ... πρώην και οι τωρινές δημοτικές αρχές, εδώ και είκοσι χρόνια, βολτάριζαν / και βολτάρουν ανά την Ελλάδα και τον κόσμο με δημοτικούς πόρους για να ... επιθεωρήσουν καινοτόμες λύσεις! Η μία λύση τους μύριζε και ο Διορισμένος Περιφερειάρχης (ανάλογα με τον κομματικό του διορισμό) τους βρωμούσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages