Απώλειες 20% στα έσοδα των ξενοδοχείων το 2012 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Απώλειες 20% στα έσοδα των ξενοδοχείων το 2012

Απώλειες που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ θα έχουν τα ξενοδοχεία της χώρας τη φετινή χρονιά, καθώς τα έσοδά τους αναμένεται να συρρικνωθούν από 15% έως 20%. Αντίστοιχα οι πληρότητες των ξενοδοχείων θα είναι μειωμένες κατά 10% τουλάχιστον και οι τιμές κατά 8% έως 9%.
Είναι πλέον δεδομένο ότι το 2012 θα κλείσει αρνητικά και δεν υπάρχει ο χρόνος να βελτιωθεί το κλίμα και να ανακάμψουν τα μεγέθη, αφού η τουριστική αγορά έχει πληγεί σημαντικά από την πολιτική αβεβαιότητα που εντάθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, επισημαίνεται στα συμπεράσματα της έρευνας πεδίου που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στις 26 Ιουνίου. Ωστόσο παρατηρείται ανάκαμψη των κρατήσεων μετά τις εκλογές της 17ηςΙουνίου.
«Τα οικονομικά αποτελέσματα αγγίζουν τα όρια του δυσβάσταχτου» για τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, τονίζοντας ότι πλέον «προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε για το 2012». Ο ίδιος υπογράμμισε στην «καθίζηση» εσωτερικού τουρισμού που θα πλήξει όσες επιχειρήσεις βασίζονται στην ελληνική αγορά, αλλά και των επαγγελματικών ταξιδιών και συνεδρίων, που επηρεάζουν κυρίως τα μεγέθη της Αθήνας. Στο πλαίσιο αναφέρθηκε στην ανάγκη να επανέλθει η συζήτηση για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού με βάση την πρόταση που είχε κάνει το Επιμελητήριο, με τη δέσμευση ότι θα διεκπεραιώσει με δικά του μέσα και πόρους μεγάλο τμήμα των γραφειοκρατικών ενεργειών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), για να τονωθεί η ζήτηση από την ελληνική αγορά. Σε ό,τι αφορά την εισερχόμενη κίνηση παρατήρησε την αρνητική επιρροή της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα, ιδιαίτερα σε Γερμανία, Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες, τονίζοντας όμως τη σημαντική ανάσχεση του αρνητικού κλίματος μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της Expedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages