Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Τρίπολη και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Τρίπολη και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

«Έπρεπε να είχα συναντήσει πολύ νωρίτερα τέτοιους πολιτικούς με όραμα και αισιοδοξία όπως εσείς» δήλωσε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Σταματάκου και του Αμερικανού Προξένου στην Ελλάδα κ. Vincent Moore, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.
Ο Πέτρος Τατούλης καλωσόρισε τον κ. Smith στην Τρίπολη υπογραμμίζοντας την διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην ασφάλεια, την ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη όλου του Πελοποννησιακού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα τεκταινόμενα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικές παρεμβάσεις, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθησή του για διαφύλαξη, αλλά και πολιτική ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διημερίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αμερικάνική Πρεσβεία στον τομέα των επενδύσεων
Ο κ. Smith, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συνάντηση αυτή και, αναφερόμενος στο δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ιδίως της Πελοποννήσου, που θα συντελέσουν καθοριστικά στην προσπάθεια ανάκαμψής της, είναι οι τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και πρότεινε τη συνεργασία του Εμπορικού Ακολούθου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας και πρότεινε τη διοργάνωση μιας κοινής ημερίδας στην Περιφέρεια, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για τη συνεργασία αυτή. Ιδιαίτερα δε τόνισε ο Περιφερειάρχης την ύπαρξη ασφαλούς και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τη διεθνή αγορά με εμφανή αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages