Η ΑΠΟΧΗ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΤΗΡΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΧΗ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΤΗΡΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Μεσσηνία δεν αφήνει περιθώρια προβληματισμού καθώς πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η αποχή που έφθασε ιστορικό σημείο ρεκόρ ως το 52% με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να δείχνουν καταπονημένοι από τον πολιτικό λόγο και την αξιοπιστία των κομμάτων.
Η εικόνα σε ορεινές περιοχές και ημιαστικά κέντρα ήταν απογοητευτική για την προσέλευση πολιτών που βίωσαν μια ακόμα αναμέτρηση και ένα δημοψήφισμα. Σε ότι αφορά την πολιτική αποτίμηση ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλέξει τελικά 3 έδρες με πρώτο από την λίστα τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος φαίνεται ότι θα συμμετέχει στη κυβέρνηση σε θέση έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Καλαμάτα παρότι ηγήθηκε η Ν.Δ. έφτασε κοντά στα ποσοστά με διαφορά λίγων ψήφων, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές διατήρησε τη πρωτιά το γαλάζιο κόμμα λόγω του πυρήνα που διατηρεί ο πολιτικός φορέας στο Νομό. Όμως παρά την κούραση των αναμετρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε σε εύρος εδρών.
Η Ν.Δ. εξέλεξε μόνο τον πρώην Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα η γκρίνια με εσωστρέφεια να κυριεύει τους υποψήφιους καθώς για άλλη μια φορά παραμένει εκτός ο κ. Λαμπρόπουλος. Πάντως η Ν.Δ. δεν κατάφερε κι εδώ να πείσει με τον πολιτικό της λόγο σε σχέση με ποσοστά του παρελθόντος ενώ δεν πραγματοποίησε καμία κεντρική εκδήλωση, προφανώς γιατί τα στελέχη του εκτίμησαν ότι το γαλάζιο κάστρο θα μείνει αλώβητο. Αλλά οι υπολογισμοί τους έπεσαν έξω, καθώς παλιότερα συγκέντρωσε ποσοστά κοντά στο 60% στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Κερδισμένη εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή που προτιμήθηκε σε ημιαστικά κέντρα και χωριά, ενώ μεγάλος χαμένος είναι ο Θανάσης Πετράκος που διετέλεσε 2 φορές βουλευτής καθώς το κόμμα του δεν είδε τα έδρανα της Βουλής. 
Η εκτίμηση με βάση τα εκλογικά τμήματα στη Μεσσηνία δείχνει ότι οι νέοι προσήλθαν μετά το μεσημέρι στις κάλπες αλλά καθώς επιθυμούν να φύγει το κατεστημένο του παλαιοκομματικού λόγου, τηρούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις. Σοβαρό θέμα αποτελεί το γεγονός πάντως ότι ένα ακροδεξιό κόμμα έχει ταύτιση με κομμάτι νέων που δεν προσδιορίζουν το μέλλον τους μέσα από το πολιτικό σύστημα. Προφανώς τα μηνύματα είναι πολλά και οι Μεσσήνιοι οφείλουν να σκεφτούν ότι εκτός από τη πολιτική υπάρχει ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του, τα όνειρά του και όχι η ισοπέδωση των πάντων...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages